Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Neymar, luat la țintă de un posibil adversar din Qatar: "Nu e mai bun ca mine, doar mai mediatizat"

Nicu Savin

Publicat 24/11/2022 la 15:40 GMT+2

Neymar a fost ținta unor declarații îndrăznețe din partea ghanezului Mohammed Kudus. Atacantul lui Ajax susține că brazilianul nu este cu nimic mai bun decât el, ci doar se bucură de o mai mare mediatizare. Africanul a dezmințit însă zvonurile apărute după un amical între Ghana și Brazilia, conform cărora ar fi lipsit de respect față de starul lui PSG.

Neymar

Credit imagine: Eurosport

Neymar se pregătește de debutul la Cupa Mondială din Qatar, probabil ultima la care starul lui PSG va juca în carieră. Una dintre ultimele partide de prăgătire jucate de Selecao înaintea turneului final a fost un amical cu Ghana, în septembrie, câștigat cu 3-0.
În acel meci, Neymar a avut câteva contre cu Mohammed Kudus, atacantul lui Ajax. Ghanezul a avut câteva declarații îndrăznețe în privința brazilianului, spunând că este la același nivel cu acesta din punct de vedere fotbalistic. Africanul a recunoscut că Neymar este superior pentru cariera sa de până acum, dar este convins că îl va ajunge din urmă curând.
"Neymar nu este mai bun decât mine. Este doar un jucător mai mediatizat, asta-i tot. Ceea ce îl face superior, deocamdată, este că a realizat multe în carieră. Voi ajunge acolo curând.", a spus Kudus, citat de Daily Mail.

Neymar și Kudus ar putea fi adversari la Cupa Mondială din Qatar

După partida dintre Brazlia și Ghana, în presa engleză au apărut zvonuri că atacantul lui Ajax l-ar fi insultat pe Neymar și pe Thago Silva spunându-le că sunt bătrâni și timpul lor a trecut. Ghanezul a ținut să precizeze că este victima unor fake news-uri și că are un respect deosebit pentru cei doi brazilieni și pentru alți fotbaliști care au inspirat tinerele generații.
"Familia și cultura mea m-au crescut să respect persoanele în vârstă. Neymar și Thiago Silva și multe alte legende ne-au inspirat să visăm. Vreau cu umilință să inspir următoarea generație așa cum au făcut-o ei", a scris Kudus pe contul personal de Twitter.
Mohammed Kudus a ajuns în Europa în 2018, la Nordsjaelland, iar în 2020 Ajax a plătit pentru el 9 milioane de €. Cota sa de piață a crescut la 15 milioane de €, în special datorită evoluțiilor lăudabile din acest sezon, când a înscris 10 goluri și a dat două pase decisive pentru "lăncieri".
Mohammed Kudus și Neymar s-ar putea duela chiar la Campionatul Mondial din Qatar. Brazilia și Ghana fac parte din grupe care se împerechează în vederea meciurilor din optimi. Astfel, dacă sud-americanii câștigă grupa cu Elveția, Camerun și Serbia, iar "Stelele Negre" termină pe doi în grupa cu Uruguay, Correa de Sud și Portugalia, Kudus va avea ocazia să arate lumii întregi că este la același nivel cu Neymar. Evident, cele două formații s-ar putea duela în optimi și dacă Ghana va câștiga grupa sa, iar Brazilia se va califica de pe locul secund, dar acest scenariu este mult mai puțin probabil.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo