Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Olanda – SUA, duelul care deschide faza optimilor Cupei Mondiale din Qatar! Cine se califică în sferturi?

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 03/12/2022 la 12:35 GMT+2

Campionatul Mondial 2022 | Astăzi începe faza optimilor de finală, Olanda – SUA fiind primul duel, urmat de Argentina – Australia. Meciul dintre naționala lui Van Gaal și americani se anunță destul de echilibrat, ambele echipe având un parcurs bun în grupe.

Gakpo esulta con van Dijk per il gol in Olanda-Qatar - Mondiali 2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Olanda – SUA este meciul care deschide balul optimilor de finală de la Cupa Mondială din Qatar. Partida se desfășoară astăzi, de la ora 17, și promite să fie una destul de echilibrată, ambele echipe fiind fără înfrângere în faza grupelor.
Olanda a câștigat grupa A, din care au mai făcut parte Ecuador, Senegal și Qatar, cu 7 puncte obținute în cele 3 etape. În prima rundă, echipa antrenată de Louis Van Gaal s-a trezit târziu împotriva africanilor, însă s-au impus cu 2-0 grație golurilor marcate de Cody Gakpo și Klaassen. Gakpo se află și pe lista celor mai buni marcatori, cu 3 reușite, tot atâtea câte au Mbappe, Morata, Rashford și Enner Valencia.
A urmat apoi o remiză, 1-1 cu Ecuador, după un meci pe contre, în care sud-americanii au avut mai multe ocazii. Naționala lui De Jong și compania au avut o misiune ușoară în ultima etapă și au câștigat cu 2-0 în fața țării gazdă fără a apăsa prea tare pe pedala de accelerație. Olanda a încheiat grupa pe primul loc, cu 7 puncte, și un golaveraj de 5-1, astfel că în faza optimilor va da peste ovupanta locului secund din grupa B.
Câștigătoarea acestui meci va da în sferturi peste Argentina sau Australia, meci care se dispută tot astăzi, de la ora 21. Pe această parte de tablou se mai află Brazilia și Croația, naționala Selecao fiind și principala favorită a caselor de pariuri la ridicarea trofeului.
Citește și:

SUA nu a pierdut niciun meci în grupele Campionatului Mondial din Qatar

SUA, la fel ca și adversara de astăzi, nu a pierdut nicun meci în faaza grupelor. Americanii au remizat de două ori, cu Țara Galilor și Anglia, și au obținut calificarea în ultima etapă datorită victoriei cu 1-0 din fața Iranului. Trebuie menționat faptul că în niciunul dintre meciurile din grupe pe care cele două echipe ce se înfruntă astăzi le-au disputat nu s-au marcat mai mult de două goluri.
De asemenea, americanii nu au marcat mai mult de un gol în niciuna dintre cele 3 partide din grupe, încheind această fază cu un golaveraj de 2-1. Christian Pulisic și Timothy Weah sunt principalele arme ale selecționerului Blehalter, cel care trebuie să alinieze o formulă care să facă față vitezei olandezilor din ofensivă.
Christian Pulisic era incert din cazua unei mici accidentări, însă jucătorul s-a recuperat la timp pentru a putea fi pe teren. Cody Gakpo este jucătorul de urmărit în acest prim duel al optimilor, atacantul lui PSV fiind și golgheterul campionatului Olandez, cu 9 goluri și 12 assist-uri.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Tabloul optimilor de la Campionatul Mondial din Qatar 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo