Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Până la lacrimi! Scaloni s-a emoționat când a început să le mulțumească jucătorilor argentinieni înaintea finalei

Ion Alexandru

Actualizat 18/12/2022 la 08:00 GMT+2

Argentina - Franța | Scaloni le-a mulțumit fotbaliștilor săi pentru dăruire, cu puțin timp înaintea duelului decisiv pentru titlul de la Cupa Mondială Qatar 2022. "Au dat sincer totul", a spus selecționerul Argentinei.

Scaloni plädiert für eine starke Teamleistung im Finale

Credit imagine: SID

Este ziua marii finale în Qatar, iar emoțiile au ajuns la cote foarte înalte înaintea unui Argentina - Franța de vis, cu trofeul pe masă. Pe stadionul Lusail Messi va lupta pentru primul trofeu mondial din carieră împotriva celui mai important pretendent la coroana de jucătorul numprul 1 al lumii, Mbappe. Francezul a luat deja titlul mondial în 2018 după o eviolușie stelară deși era atunci doar un adolescent. Selecționerul Argentinei Lionel Scaloni a susținut o conferință de presă în avanpremiera finalei și nu și-a putut ascunde emoția când le-a mulțumit fotbaliștilor săi pentru dăruirea pe parcursul acestui turneu final atât de atipic pentru toată Planeta Fotbal.
"Ieri sau alaltăieri vorbeam. Mulțumesc... Nu există alte cuvinte. Cred că orice argentinian ar spune același lucru. Sunt emoționat... Au dat totul, sincer", a spus directorul tehnic. al echipei naționale, în pragul lacrimilor.
"Să sperăm să o încununăm mâine. Și dacă nu, să fie mândri. Adevărul este că este un moment de a ne bucura. Mă bucur, în felul nostru, dar mă bucur", a spus Scaloni vizibil emoționat.

Scaloni e convins că are cel mai bun lot de la Mondial

Lionel Scaloni a afirmat că lotul Naționalei Argentinei „se află în cel mai bun moment”, cu puțin timp înainte de marea finală contra Franței. „Vreau să subliniez că vin la meci toți băieții care au făcut parte din această echipă. S-au luptat la maxim. Nico González, Joaquín Correa, Martínez Quarta, Nico Domínguez, Pereyra, Juan Musso... Nu vreau să uit niciunul. dintre ei. Lo Celso este deja aici " Ne umple de mândrie că vor să fie aici și pentru noi este cel mai mare triumf ca acești oameni să se simtă parte din el. Este esențial. Trebuie să ne bucurăm pentru că sunt momente care vor intra în istorie, a spus el.

Scaloni și planul naționalei Argentinei de a-l opri pe Mbappé

Scaloni a dat asigurări că oprirea lui Kylian Mbappé „este mai mult o muncă de echipă decât una individuală” și a remarcat că echipa Franței are și alte staruri indiscutabile "Și nu numai Mbappé. În afară de faptul că este un jucător bun, Franța are alți jucători care îl ajută și se descurcă și mai bine. El este încă tânăr și se va îmbunătăți în continuare, nu există nicio îndoială" , a spus selecționerul albiceleste.
Citește și:

ARGENTINA ȘI FRANȚA, FAȚĂ ÎN FAȚĂ DE-A LUNGUL ISTORIEI

Întâlnirea dintre cele două combatante va fi cea de-a 13-a din istorie și a patra de la Campionatul Mondial.
În întâlnirile directe de până acum, cifrele sunt de partea Franței, care a câștigat de șase ori. Argentina are și ea trei izbânde, iar alte trei meciuri s-au încheiat la egalitate.
Ultimul meci direct datează din 2018, de la precedenta ediție a Mondialului, atunci când Franța s-a impus cu 4-3 în fața Argentinei, în faza optimilor de finală, ediție în care băieții din Hexagon au fost fără de greșeală până în ultimul act al competiției.
  • Franța - Argentina 4-3 (optimi Cupa Mondială, 2018)
  • Franța - Argentina 0-2 (amical, 2009)
  • Franța - Argentina 0-1 (amical, 2007)
  • Argentina - Franța 2-1 (grupe Cupa Mondială, 1978)
  • Argentina - Franța 1-0 (grupe Cupa Mondială, 1930)

ARGENTINA - FRANȚA, ECHIPE PROBABILE PENTRU MAREA FINALĂ

Argentina: 23. E. Martinez — 26. Molina, 13. Romero, 19. Otamendi, 8. Acuna — 5. Paredes, 7. De Paul, 24. Fernandez, 20. Mac Allister — 10. Messi, 9. Alvarez
Franța: 1. Lloris — 5. Kounde, 4. Varane, 18. Upamecano, 22. T. Hernandez — 8. Tchouameni, 7. Griezmann, 14. Rabiot — 11. Dembele, 9. Giroud, 10. Mbappe.
Finala dintre Argentina și Franța, de la Campionatul Mondial din Qatar 2022, este programată duminică, 18 decembrie, de la ora 17:00. Meciul va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store și Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol