Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vieira, "intrare prin alunecare" la Emi Martinez, după ironiile la adresa lui Mbappe: "Strică imaginea fotbalului!"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 24/12/2022 la 12:51 GMT+2

O nouă voce importantă care reprezintă fotbalul francez condamnă gesturile controversate făcute de "Dibu" Martinez după finala Campionatului Mondial din Qatar. Fost campion mondial, Patrick Vieira îl acuză pe portarul lui Aston Villa că a luat niște decizii stupide și că a umbrit performanțele argentinienilor.

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 09: Crystal Palace manager Patrick Vieira looks on ahead of the Premier League match between Crystal Palace and Leeds United at Selhurst Park on October 9, 2022 in London, United Kingdom. (Photo by Craig Mercer/MB Media/Getty Ima

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Continuă reacțiile negative după gesturile făcute de portarul lui Aston Villa, Emiliano Martinez, după ce a câștigat Cupa Mondială și a fost desemnat cel mai bun portar de la turneul final desfășurat în Qatar.
Goalkeeper-ul de 30 de ani l-a ironizat pe Kylian Mbappe în două rânduri, atât la vestiare imediat după decernarea trofeului, când a solicitat un minut de reculegere pentru decarul francez, cu toate că starul lui PSG i-a marcat de 3 ori în marea finală, plus încă o dată la loviturile de departajare, iar mai apoi, pe străzile din Buenos Aires, unde elevii lui Scaloni au celebrat alături de fani, Martinez a fost surprins la bustul gol, cu o păpușă cu chipul lui Kylian Mbappe.

Patrick Vieira a pus tunurile pe Emiliano Martinez după gesturile sale

Fost campion mondial alături de naționala Franței la ediția din 1998, Patrick Vieira s-a arătat foarte deranjat de gesturile controversate făcute de portarul argentinian, pe care l-a numit 'prost' și deși a lăudat suporterii și inclusiv naționale "pumelor" pentru cum au arătat la Cupa Mondială, e de părere că reacțiile ironice la adresa lui Mbappe făcute de Martinez au umbrit performanța Argentinei.
Antrenorul lui Crystal Palace a răbufnit la adresa lui Emi Martinez și spune că momentele negative în care acesta a fost implicat pun o pată neagră pe succesul argentinienilor la Cupa Mondială, spunând că deciziile luate de portarul rival din Premier League au fost stupide.
"Când vorbești despre abuzul și comentariile pe care le-a primit Mbappe după Cupa Mondială, cred că asta dăunează jocului și lui însuși.
Unele dintre pozele pe care le-am văzut cu portarul Argentinei au umbrit puțin din ceea ce a realizat Argentina la Cupa Mondială. Nu cred că au avut nevoie de asta. Nu poți controla uneori emoțiile sau deciziile oamenilor, dar a fost o decizie stupidă a lui Martinez de a face asta.
Am fost foarte dezamăgit pentru că am auzit aceleași melodii ca tine. Vreau să am o poză cu fanii Argentinei cu pasiunea și dragostea pe care au arătat-o ​​în timpul acelor jocuri. Desigur, au câștigat Cupa Mondială, dar și în tribune au fost cei mai buni.
Vreau să țin asta în minte și să nu mă gândesc la acei fani proști care au pus o pată neagră peste ceea ce a realizat Argentina pe teren și în afara terenului. Aceasta este partea întunecată a victoriei Argentinei de la Cupa Mondială", a spus Patrick Vieira.
Citește și:

Președintele Federației Franceze cere sancționarea lui Emi Martinez

Federația de fotbal din Franța ia primele măsuri împotriva lui Emiliano Martinez, portarul care a stârnit mai multe controverse cu gesturile sale de după câștigarea titlului mondial alături de naționala Argentinei.
Conform președintelui federației, Noël Le Graët, care a vorbit într-un interviu pentru publicația Ouest France, s-a trimis o scrisoare către omologul său din Argentina în ceea ce privește comportamentul lui Emiliano Martinez, care l-a batjocorit și ironizat în mai multe rânduri pe starul naționalei Franței, Kylian Mbappe.
Indicând că a semnalat problema către Claudio Tapia, Le Graët a marcat reacțiile pe care le-a avut portarul lui Aston Villa, cea prin care solicita un minut de reculegere pentru Kylian Mbappe în vestiarul de pe Lusail Iconic Stadium, în timp ce celebra alături de colegii săi victoria din marea finală a Campionatului Mondial, dar și cea prin care acesta s-a afișat la petrecerea din străzile din Buenos Aires alături de o păpușă cu chipul lui Mbappe. Președintele federației franceze a catalogat aceste gesturi ca fiind "excese anormale" și a lăudat totodată atitudinea arătată de al 2-lea cel mai valoros fotbalist al planetei, care deși a marcat un hat-trick în poarta lui Martinez în finala Mondialului din Qatar, nu a ținut să-i răspundă în niciun fel goalkeeper-ului de 30 de ani.
"În contextul unei competiții sportive, gesturile lui Emiliano Martinez au fost exagerate, e prea mult și îmi este foarte greu să îl înțeleg. Pe de altă parte, comportamentul lui Kylian Mbappe a fost unul exemplar", a declarat Noël Le Graët.
De asemenea, președintele FFF a confirmat faptul că a lansat acțiuni legale împotriva celor care i-au abuzat rasial pe Aurelien Tchouameni și Randal Kolo Muani. Cei doi au fost atacați în social media de mai multe voci după ce au ratat șansa câștigării celui de-al 2-lea Campionat Mondial consecutiv pentru naționala Franței. Au fost insultați și au fost în cele din urmă nevoiți să oprească opțiunea de comentarii la postările lor, din cauza valului de ură și de replici jignitoare din partea unor fani frustrați.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol