Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pedri a recunoscut că se teme de o naţională, la Mondial: "Visez să jucăm finala şi să fac schimb de tricouri cu el"

Cristian Mihală

Publicat 04/12/2022 la 22:06 GMT+2

Pedri, mijlocaşul Barcelonei şi al naţionalei Spaniei, crede că Argentina e principala rivală a "Furiei Roja" la titlul mondial. Tânărul jucător al lui Luis Enrique visează la o posibilă finală contra lui Messi&Co, în care să facă schimb de tricouri cu idolul său.

Pedri en el España-Alemania

Credit imagine: Getty Images

Ca mai toţi puştii crescuţi în Spania, Pedri îl are ca model pe Messi. Chiar dacă nu a fost crescut în La Masia, venind în 2020 de la Las Palmas direct la prima echipă, mijlocaşul central de 20 de ani îl venerează pe fosul simbol al Barcelonei.
Ca atare, întrebat despre cea mai periculoasă adversară a Spaniei în drumul spre repetarea performanţei din 2010, când Iniesta&Co au devenit campioni mondiali, Pedri a nominalizat Argentina, dezvăluind totodată şi care e marele său vis.
"Argentina are un grup de jucători foarte buni. Au şi un moral foarte bun şi asta se simte în jocul lor. Ei au pe cel mai bun jucător din lume, cel mai mare fotbalist pe care l-am văzut în viața mea, Lionel Messi. Este un mare plus în favoarea Argentinei. S-a văzut la ce nivel poate juca împotriva Australiei, a făcut diferența aşa cum a făcut-o de atâtea ori înainte. Mi-ar plăcea să fac schimb de tricouri cu el într-o finală ipotetică de Mondial", a dezvăluit Pedri într-un interviu realizat de sport.es.

Pedri, despre meciul cu Japonia de la Mondial

Spania vine după o partidă "cu cântec", considerată de mulţi drept un "biscotto", cu Japonia. Concret, ibericii au condus cu 1-0, dar au cedat în repriza secundă, mulţi considerând că jucătorii lui Luis Enrique nu s-au mai omorât cu firea, preferând locul secund în grupă. Asta pentru că aşa au evitat Croaţia, vicecampioana mondială, în optimi şi nu mai sunt pe partea de tablou a Braziliei (ipotetica adversară din sferturi, dacă "Furia Roja" şi-ar fi câştigat grupa).
Întrebat despre cum a trăit meciul cu niponii şi despre modul în care Luis Enrique s-a comportat după meci, în contextul în care la conferinţa de presă selecţionerul Spaniei a fost foarte supărat pe jocul echipei sale, Pedri a dezvăluit că jucătorii iberici au avut parte de susţinerea staffului tehnic. Dintr-un anumit punct de vedere, înfrângerea contra asiaticilor a adus şi un beneficiu, dar altul decât cel văzut la prima vedere de un terţ: nu traseul mai uşor e marele câştig, cât semnalul de alarmă tras, pe care spaniolii l-au conştientizat pe deplin.
"El ne susține mereu. A fost o lovitură grea cu Japonia, nu ne așteptam la rezultatul acesta pentru că am vrut să fim primii şi am jucat să câştigăm. Dar dacă vă gândiți bine, suntem în optimile de finală după ce am depășit o grupă dificilă. Această partidă e şi bună dintr-un punct de vedere, pentru că ne-am dat seama că toate meciurile sunt pe viață şi pe moarte. Din fericire, mai avem o oportunitate, am mers mai departe. Dar am înţeles că, dacă pierzi zece minute conncentrare, te duci acasă", a mai spus Pedri.
În ceea ce priveşte duelul din optimi, cu Marocul, mijlocaşul Barcelonei a recunoscut că e prematur să aibă o părere avizată. Stafful tehnic trece la analize video în ultima fază a pregătirii meciurilor, astfel că Pedri nu ştie mai multe decât a văzut în cele 3 meciuri jucate de Hakimi&Co la Mondial. Nord-africanii au terminat pe primul loc o grupă cu Croaţia şi Belgia, astfel că nu au cum să fie o formaţie foarte comodă.
"Încă nu am studiat-o în profunzime, o facem cu una sau două zile înainte de joc. Antrenorul ne spune lucrurile lor bune și rele, deși am văzut meciurile de la Cupa Mondială și știm cum joacă. Este un adversar complicat, mai ales din punct de vedere fizic. Sosește după rezultate foarte bune și trebuie să-i respectăm", a concluzionat mijlocaşul iberic.
Maroc - Spania se joacă marţi, de la ora 17:00, pe Education City Stadium din Al Rayyan. În cazul în care se califică în sferturi, pe Furia Roja ar putea să o aştepte un duel 100% iberic: va juca împotriva câştigătoarei din duelul Portugalia - Elveţia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo