Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola, furios pe unul dintre starurile lui Man. City: "A revenit de la Cupa Mondială fiind supraponderal!"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 24/12/2022 la 11:28 GMT+2

Cu toate că a bifat doar un total de 43 de minute la Cupa Mondială din Qatar, un fotbalist de la Manchester City a intrat în dizgrațiile lui Pep Guardiola datorită faptului că s-a întors la echipa de club cu câteva kilograme în plus, ceea ce este de neacceptat pentru antrenorul spaniol.

Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Deși a făcut parte din lotul naționalei Angliei, cel mai valoros de la Campionatul Mondial desfășurat în Qatar, unul dintre jucătorii lui Manchester City nu a jucat nici măcar o repriză la turneul final, pentru că totalul minutelor adunate a fost de 43, având statutul de rezervă în primele două partide din grupă, cu Iran și Statele Unite ale Americii, iar în duelul cu Țara Galilor a evoluat 34 de minute, înlocuindu-l pe Declan Rice în minutul 57. Ulterior, în optimi a jucat 9 minute, schimbându-l pe Jordan Henderson în minutul 82, iar în sferturi, cu Franța, a rămas pe banca de rezerve.
Este vorba de Kalvin Phillips, fotbalistul de 27 de ani pe care Manchester City a plătit în vară 49 de milioane de euro către Leeds United și deși se aștepta ca acesta să fie folosit în optimile Carabao Cup în meciul împotriva lui Liverpool, englezul a fost lăsat în afara lotului.

Pep Guardiola, supărat pe Kalvin Phillips pentru că s-a întors supraponderal

Într-o conferință de presă, antrenorul "cetățenilor" a făcut lumină în acest caz și a transmis că Kalvin Phillips nu se confruntă cu vreo problemă medicală, ci pur și simplu s-a alăturat lotului cu kilograme în plus, care nu îi permit să joace.
"Kalvin nu este accidentat, ci doar s-a întros la echipă fiind supraponderal.
Nu știu de ce, însă nu s-a întors în condiții bune pentru a se antrena alături de noi sau pentru a juca.
Atunci când va fi pregătit, va juca, pentru că avem nevoie de el foarte mult. Am avut o discuție privată cu acesta", a fost mesajul transmis de Pep Guardiola.
Se pare că Phillips nu traversează o perioadă prea bună după transferul la Manchester City, pentru că s-a confruntat cu probleme ce țin de starea sa fizică, plus că în cursul lunii septembrie a fost nevoit să se opereze la umăr, însă și până atunci a bifat doar 4 meciuri la noua echipă, acumulând un total de 53 de minute.
Citește și:

MANCHESTER CITY ȘI-A AFLAT ADVERSARA DIN SFERTURILE CARABAO CUP

Manchester City a trecut de una dintre marile rivale la trofeu încă din faza optimilor, Liverpool, după ce a câștigat duelul de alaltăseară cu scorul de 3-2, la capătul unui meci dominat autoritar de elevii lui Pep Guardiola. Doar două șuturi pe spațiul porții au trimis "cormoranii", însă eficiența lor a fost de 100%, spre deosebire de City care a avut nevoie de un total de 18 șuturi, dintre care jumătate cadrate, pentru a-l învinge de 3 ori pe Caoimhin Kelleher.
"Cetățenii" au trecut astfel mai departe în competiție, iar ieri și-au aflat viitoarea adversară din turul următor, în cursa pentru a câștiga cel de-al 7-lea astfel de trofeu, al Cupei Ligii Angliei, din ultimii 10 ani.
În urma tragerii la sorți, campioana Angliei a picat cu Southampton, formație pe care a învins-o în 4 din ultimele 6 confruntări directe, două meciuri terminându-se la egalitate. Ultima dată când cele două cluburi au dat piept s-a întâmplat pe 8 octombrie, în etapa a 10-a din actualul sezon de Premier League, când în fașa propriilor suporteri "cetățenii" s-au impus cu 4-0, grație golurilor marcate de Joao Cancelo, Phil Foden, Riyad Mahrez și Erling Haaland.
Culmea, doi dintre ei au marcat și contra lui Liverpool, ceea ce înseamnă că "sfinții" vor avea o misiune foarte dificilă în a încerca să elimine principala favorită din competiție. Pentru Erling Haaland a fost prima reușită în cadrul acestei competiții, reușind acum să bifeze goluri pentru Manchester City în 3 competiții diferite.
Celelalte dueluri din faza sferturilor Cupei Ligii Angliei sunt:
  • Southampton - Manchester City (Saint Mary's Stadium)
  • Manchester United - Charlton (Old Trafford)
  • Nottingham Forest - Wolverhampton (City Ground)
  • Newcastle - Leicester (St. James' Park)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo