Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Phil Foden, dezamăgit că nu a primit mai multe minute la Cupa Mondială din Qatar: "E greu să ignori asta"

Alex Masgras

Publicat 03/12/2022 la 18:00 GMT+2

Phil Foden a recunoscut că nu a fost ușor pentru el faptul că a primit puține minute din partea lui Gareth Southgate în partidele din faza grupelor de la Cupa Mondială din Qatar. Cu toate acestea, starul lui Manchester City spune că înțelege această situație și că este conștient de faptul că selecționerul Angliei are multe bătăi de cap atunci când trebuie să facă echipa de start.

Phil Foden

Credit imagine: Getty Images

Phil Foden a fost titularizat abia în a treia partidă a Angliei de către Gareth Southgate la Cupa Mondială din Qatar. Starul lui Manchester City a recunoscut că a fost dezamăgit de acest lucru, dar înțelege că misiunea selecționerului englez nu este deloc una ușoară în momentul în care pregătește primul 11.
În Anglia, decizia lui Southgate de a nu îi oferi mai multe minute lui Foden în faza grupelor a fost îndelung discutată de către fani, dar și de către foști mari fotbaliști ai Angliei:
"Au fost suișuri și coborâșuri. Am fost dezamăgit că nu am fost titularizat în mai multe partide, dar asta face parte din turneu. Sunt jucător de echipă și când voi primi o șansă, voi profita de ea.
Am văzut că am primit multă atenție din partea mass-media la început, e greu să ignori asta. E concurență mare. Saka s-a descurcat bine și a marcat în primul meci. Rashford a marcat și s-a descurcat și el bine cu Țara Galilor. Toată lumea marchează și toată lumea demonstrează că merită să fie aici. Southgate va avea bătăi de cap când va alege echipa pentru meciul următor.
Cred că toată lumea are șansa de a începe din primul minut. Eu am jucat bine cu Țara Galilor și vom vedea ce se va întâmpla", a declarat Phil Foden, potrivit BBC.
Citește și:

Phil Foden a marcat în Anglia - Țara Galilor 3-0

În ultima partidă din faza grupelor, Anglia s-a impus cu 3-0 în fața Țării Galilor, iar Phil Foden a marcat primul său gol la Cupa Mondială:
"Golul marcat cu Țara Galilor a fost unul dintre cele mai grozave sentimente din cariera mea, a fost un moment cu adevărat special", a mai spus Foden.
Anglia s-a calificat în optimile de finală după ce a încheiat Grupa B pe prima poziție, cu 7 puncte. Pentru un loc în sferturi, echipa lui Gareth Southgate va întâlni Senegal, ocupanta locului secund din Grupa A.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo