Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Portugalia a făcut spectacol cu Elveția și s-a calificat în sferturi la Mondial! Goncalo Ramos, omul meciului

Bianca Dumitru

Publicat 06/12/2022 la 22:54 GMT+2

Portugalia a obținut în această seară calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal din 2022. Echipa lui Cristiano Ronaldo a câștigat cu 6-1 duelul cu Elveția din optimi, Goncalo Ramos fiind autorul unui hat-trick la primul său meci ca titular în Qatar.

Gonçalo Ramos et le Portugal ont régalé face à la Suisse

Credit imagine: Getty Images

Portugalia este cea de-a opta echipă calificată în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022. Naționala lui Cristiano Ronaldo s-a impus fără probleme în fața Elveției, cu scorul de 6-1, în ultimul meci din optimile competiției.
Lusitanii au dominat fără probleme tot meciul, chiar dacă Cristiano Ronaldo a fost lăsat pe banca de rezerve până în minutul 73. Jucătorii lui Fernando Santos au deschis scorul în minutul 17, prin Goncalo Ramos. Atacantul celor de la Benfica a primit o pasă foarte bună de la Joao Felix și a șutat puternic, fără ca Yann Sommer să poată interveni.
Pepe a dublat avantajul portughezilor în minutul 33, înscriind cu capul, după o centrare din corner a lui Bruno Fernandes. Fundașul de aproape 40 de ani a devenit, astfel, cel mai în vârstă fotbalist care a înscris într-un meci din fazele eliminatorii în istoria Cupei Mondiale.
Citește și:

Portugalia - Maroc, în sferturile Cupei Mondiale din Qatar 2022

După pauză, lusitanii și-au continuat recitalul. Ramos a reușit dubla în minutul 51, după o pasă a lui Dalot și un șut în dreapta portarului Elveției. După doar 5 minute, Guereirro a mărit diferența de pe tabelă, înscriind cu un șut la care Sommer nu a avut nicio șansă.
În minutul 58, elvețienii au marcat golul de onoare prin Akanji, care a reușit să trimită mingea în plasă după o lovitură de la colțul terenului.
După mai puțin de 10 minute, Goncalo Ramos a făcut avantajul de 4 goluri de pe tabelă, reușind hat-trick-ul, după o pasă foarte bună a lui Felix. Tânărul jucător al Benficăi a intrat astfel în istoria Campionatului Mondial, fiind doar al doilea fotbalist care a marcat de 3 ori în meciul său de debut ca titular la turneul final, după Miroslav Klose în 2002.
Cristiano Ronaldo a fost trimis pe teren în minutul 73 și a avut câteva ocazii de a marca, dar nu a putut să-și treacă numele pe tabelă. Inițial, a trimis balonul în zid dintr-o lovitură liberă, iar apoi a înscris, dar golul i-a fost anulat pe motiv de offside.
Scorul final a fost stabilit, în minutul 90+2, de Rafael Leao, care a trimis un șut senzațional din interiorul careului. Portugalia s-a impus cu 6-1 și a obținut biletele pentru sferturile de finală ale competiției, acolo unde va da peste Maroc, care a trecut astăzi de Spania, după loviturile de la 11 metri. Partida este programată sâmbătă, de la ora 17:00.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo