Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Coreea de Sud a învins miraculos Portugalia și cele două echipe merg împreună în optimi, la Mondial

Nicu Savin

Actualizat 02/12/2022 la 19:16 GMT+2

Portugalia și Coreea de Sud sunt cele două echipe califiate în optimile de finală al Mondialului, din grupa H. Asiaticii au obținut un succes incredibil în meciul direct, revenind de la 0-1, și a terminat astfel pe locul doi, având același golaveraj, dar mai multe goluri marcate decât Uruguay, care a învins cu 2-0 Ghana.

South Korea's defender #19 Kim Young-gwon celebrates with teammates after scoring his team's first goal during the Qatar 2022 World Cup Group H football match between South Korea and Portugal at the Education City Stadium in Al-Rayyan

Credit imagine: Getty Images

Grupa H a Cupei Mondiale a fost una dintre cele mai echilibrate de la Cupa Mondială, iar înaintea ultimelor două partide exista o singură certitudine, aceea că Portugalia avea asigura locul în optimi. Lusitanii și-au respectat statutul și au învins Ghana și Uruguay în primele două partide, și au redus din turație în ultimul meci, cel împotriva Coreei de Sud.
Fernando Santos a menajat mai mulți titulari, dar echipa sa deschis scorul după numai 5 minute, prin Ricardo Horta, care a finalizat cu sânge rece o pasă primită de la Diogo Dalot.
Sud-coreenii aveau neapărată nevoie de victorie pentru a spera la optimi și s-au aruncat în atac. După un gol anulat al lui Jin-Su Kim pe motiv de off-side, asiaticii au rstabilit egalitatea în minutul 27, când Young-Gwon Kim a profitat de o respingere greșită a apărării lusitanilor, după un corner.
Portughezii au dominat ulterior jocul, iar Dalot, Vitinha sau Cristiano Ronaldo au ratat șanse mari de a-și readuce echipa în avantaj până la pauză. În repriza secundă, tot Portugalia a fost echipa care a ținut mai mult de minge, dar nu și-a creat mari ocazii de a mai marca.
Sud-coreenii au răams calmi și au dat lovitura în minutul 90+1, când Hwang Hee-Chan a finalizat un contraatac de clasă condus de Hueun Min Son.
S-a terminat în final 2-1 pentru Coreea de Sud, care a obținut astfel o calificare miraculoasă, la care puțină lume se mai aștepta după primele două partide. În ciuda acestui eșec, Portugalia a câștigat grupa H și a evitat aproape sigur un duel cu Brazilia în optimi. Cel mai probabil, lusitanii se vor duela pentru un loc în sferturi cu Serbia sau Elveția, care vor juca de la ora 21:00 cu calificarea pe masă.

Uruguay - Ghana 2-0 | Ambele echipe pleacă acasă după faza grupelor

Ghana și Uruguay s-au întâlnit după 12 ani de la unul dintre cele mai dramatice meciuri din istoria Mondialelor. În 2010, sud-americanii s-au calificat într-un mod uluitor în careul de ași, după ce au trecut de "Stelele Negre" la penalty-uri. Înainte de a se ajunge la loteria loviturilor de la 11 metri, ghanezii rataseră un penalty în minutul 120, acordat după un henț intenționat comis de Luis Suarez pe linia porții.
Blestemul penalty-ului ratat i-a lovit din nou pe africani. Aceștia aveau nevoie de o remiză pentru a merge în optimi, iar în minutul 21 au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, acordată după consultarea VAR. Andre Ayew a tras însă lamentabil și din acel moment totul a curs în favoarea uruguayenilor.
În minutul 26, Luis Suarez a primit o minge în careu, a driblat un adversar și a șutat periculos. Portarul Ghanei a parat, dar mingea a ajuns la Giorgian de Arrascaeta, care a îndeplinit o simplă formalitate și a dezghețat tabela. Mijlocașul lui Flamengo a reușit dubla peste doar 6 minute, cu un șut puternic din interiorul careului, după o pasă genială a lui Suarez.
De Arrascaeta a devenit abia al 3-lea jucător uruguayan care a marcat de două ori în prima repriză a unui meci de Cupă Mlondială. Primii doi fuseseră Juan Peregrino Anselmo (vs Yugoslavia în 1930) și Oscar Miguez (vs Bolivia în 1950). La ambele ediții, Uruguayul a câștigat trofeul.
Avantajul uruguayenilor s-a păstrat până la pauză, iar cum în celălalt meci era egal (1-1), sud-americanii erau calificați virtual în optimi. Ghana era cu spatele la zid și a încercat din răsputeri să revină în joc, dar celeștii s-au apărat aproape de perfecțiune, însă s-au mulțumit cu asta până spre finalul meciului. Abia în momentul în care Coreea de Sud a trecut în avantaj contra Portugaliei, sud-americanii au forțat golul 3, care le-ar fi adus calificarea, dar a fost prea târziu.
Precipitarea și-a spus însă cuvântul și jucătorii lui Diego Alonso au atacat haotic și nu au mai găsit drumul spre poartă. S-a terminat 2-0, rezultat care trimite ambele echipe acasă. Uruguay a pierdut calificarea pentru că a avut mai puține goluri marcate decât Coreea de Sud (2 vs 4), amebele echipe având golaveraj zero.
Clasamentul grupei
  • 1.Portugalia - 6 puncte (6-4)
  • 2.Coreea de Sud - 4 puncte (4-4)
  • 3.Uruguay - 4 puncte (2-2)
  • 4.Ghana - 3 puncte (5-7)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo