Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Predicțiile unui supercomputer pentru finalul Mondialului din Qatar. Messi și Ronaldo ar rata finala

Eurosport
DeEurosport

Publicat 08/12/2022 la 21:43 GMT+2

Cu o zi înaintea începerii fazei sferturilor de finală și cu 8 echipe naționale rămase în cursă pentru trofeu, un supercomputer a analizat șansele fiecăreia și a oferit predicții asupra cum ar urma să se desfășoare în continuare Campionatul Mondial din Qatar.

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi într-o ultimă încercare de a câștiga titlul mondial

Credit imagine: Marko Popovic

Articol scris de Tibi Munteanu
Am intrat în ultimele 10 zile ale Campionatului Mondial desfășurat în Qatar, iar pe tablou, din cele 32 de participante au mai rămas doar 8, iar numărul lor se va înjumătăți odată cu trecerea sferturilor de finală.
Opt naționale se vor confrunta pentru un loc în penultimul act, iar în ciuda surprizelor petrecute pe durata turneului, apar primele predicții în ceea ce privește direcția în care o va lua Mondialul din Qatar.0

Un supercomputer a prezis viitoarea câștigătoare, iar Messi și Ronaldo nu intră în calcul

Inteligența artificială se "implică" din nou în fotbal, pentru că un computer inteligent al britanicilor de la BonusCodeBets a făcut previziuni legate de desfășurarea fazelor eliminatorii finale de la Cupa Mondială din Qatar.
Conform acestuia, în faza sferturilor, Argentina lui Messi ar ieși câștigătoare și s-ar apropia și mai mult de îndeplinirea visului suprem al singurului fotbalist care a cucerit 7 Baloane de Aur în carieră, iar în semifinale ar da peste Brazilia, care ar trece de viceacmpioana mondială Croația.
Pe cealaltă parte a tabloului, Franța s-ar impune în fața celei mai bine cotate naționale participante la turneul final, Anglia, iar surpriza Maroc ar ajunge la capăt de drum, pentru că Portugalia ar ajunge în penultimul act competițional.
Ulterior, deși aproape toată planeta și-ar dori ca Argentina și Portugalia să meargă mai departe pentru a putea vedea o finală care ar împărți lumea în două, Lionel Messi vs. Cristiano Ronaldo, cei 2 superfotbaliști vor fi eliminați în semifinale de către Brazilia, respectiv Franța, potrivit predicțiilor.
Astfel, cei doi s-ar întâlni totuși în finala mică a turneului, însă impactul nu va fi același, pentru că atât Messi, cât și Ronaldo și-ar încheia cariera fără să fi ridicat vreodată trofeul Cupei Mondiale, cel mai râvnit dintre toate.
Potrivit simulării, marea finală dintre Brazilia și Franța, două dintre favoritele inițiale la câștigarea trofeului, ar urma să se încheie cu victoria sud-americanilor, care ar cuceri astfel al 6-lea titlu mondial din istorie, după cele din 1958, 1962, 1970, 1994 și 2002.
Predicțiile unui supercomputer pentru CM 2022. Sursă: sport.ro
De altfel, aceasta ar fi și finala pe care mizează bookmakerii, pentru că aceștia alocă cele mai mari șanse brazilienilor să ridice deasupra capului trofeul Cupei Mondiale, iar de pe partea opusă de tablou, campioana en-titre e văzută drept favorită. Procentual, cea mai improbabilă finală ar fi între Croația și Maroc, însă nici selecționatei Țărilor de Jos nu i se alocă șanse prea mari.
Citește și:

Programul sferturilor de finală CM 2022

Cele 4 partide care se vor disputa în faza sferturilor sunt programate două câte două, astfel:
Vineri, 9 decembrie:
  • Croația - Brazilia, ora 17:00, Education City Stadium - Doha
  • Țările de Jos - Argentina, ora 21:00, Lusail Stadium - Al Daayen
Sâmbătă, 10 decembrie:
  • Maroc - Portugalia, ora 17:00, Al Thumama Stadium - Doha
  • Anglia - Franța, ora 21:00, Al Bayt Stadium - Al Khor
Mai departe, pe 13 și 14 decembrie se vor disputa cele două semifinale, urmând ca locul 3 să se dispute sâmbătă, pe 17 decembrie, iar marea finală să se desfășoare o zi mai târziu, pe 18 decembrie, pe Luisail Iconic Stadium.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo