Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Probleme la naționala Germaniei după campania catastrofală de la Cupa Mondială! Hansi Flick, acuzat de favoritism

Eurosport
DeEurosport

Publicat 07/12/2022 la 18:16 GMT+2

Din cauza eliminării de la Cupa Mondială din Qatar, în cadrul selecționatei germane de fotbal au început să apară tensiuni, ca urmare a evoluției slabe a Mannschaft-ului. De această dată se pare că principalul echipei naționale, Hansi Flick, este ținta acuzațiilor.

Hansi Flick

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Ioniță
Potrivit presei germane, în urma evoluțiilor slabe de la turneul final din Qatar, în cadrul echipei naționale a Germaniei s-a creat o ruptură între jucători și antrenor, iar Hansi Flick ar fi acuzat că favorizează anumiți jucători pe care i-a mai antrenat, în trecut, la formația bavareză Bayern Munchen.
Conform jurnaliștilor de la Bild, selecționerul Germaniei a înfuriat o parte a jucătorilor care au fost convocați la Campionatul Mondial, printre ei numărându-se Ilkay Gundogan, Marc-Andre ter Stegen și Kai Havertz.
Principala nemulțumire a jucătorilor germani este legată de favorizarea jucătorilor de la Bayern Munchen și de schimbările efectuate de tehnician, care, în opinia fotbaliștilor, nu își aveau rostul.
Potrivit sursei citate, mulți jucători din selecționata lui Flick nu au fost de acord cu schimbarea din meciul împotriva Japoniei, atunci când, în minutul 67, Ilkay Gundogan, care a deschis scorul în minutul 33, a fost schimbat cu Leon Goretzka. Jucătorii care sunt nemulțumiți de Hansi Flick sunt de părere că această schimbare a dus la pierderea posesiei și a controlului de la mijlocul terenului.
Hansi Flick a fost antrenorul celor de la Bayern Munchen în perioada 2019-2021. Alături de formația bavareză antrenorul german a câștigat un trofeu UEFA Champions League, o Supercupă a Europei, o Cupă Mondială a Cluburilor, două titluri în Bundesliga, o Cupă și o Supercupă a Germaniei. După perioada petrecută la clubul din Munchen, Hansi Flick a făcut pasul la echipa națională, pe care o conduce din 2021.
Citește și:

Kai Havertz și ter Stegen, nemulțumiți de minutele primite la Cupa Mondială

Jurnaliștii de la Bild menționează faptul că fotbalistul lui Chelsea, Kai Havertz, dar și portarul celor de la Barcelona, ter Stegen, ar fi foarte nemulțumiți din cauza faptului că nu au făcut parte din planurile lui Hansi Flick.
În cazul lui ter Stegen, acesta ar fi nemulțumit că selecționerul Germaniei îl preferă în continuare pe Manuel Neuer, chiar dacă și ter Stegen a avut evoluții foarte bune în poarta Barcelonei.
În cazul lui Kai Havertz, principala sa problemă ar fi legată de faptul că selecționerul german nu ar avea încredere în el, acesta fiind folosit puține minute la Cupa Mondială. Havertz a fost titular doar în partida împotriva Japoniei, dar a fost schimbat în minutul 79. În urma evoluției din meciul cu Japonia, fotbalistul lui Chelsea a mai fost folosit abia în meciul cu Costa Rica, fiind introdus în minutul 66, reușind să marcheze și două goluri.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo