Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ratarea lui Messi cu Polonia poate fi cu noroc pentru Argentina! Ce s-a întâmplat în '78 și '86

Alex Masgras

Publicat 01/12/2022 la 15:10 GMT+2

Lionel Messi a ratat o lovitură de la 11 metri în partida dintre Polonia și Argentina, dar acest lucru se poate fi un lucru foarte bun pentru sud-americani. Argentina a câștigat de două ori titlul mondial, în 1978 și 1986, iar de fiecare dată, în a treia partidă din grupă, "pumele" au ratat câte un penalty.

WM-Rekordspieler seines Landes: Lionel Messi

Credit imagine: SID

Argentina s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar grație victoriei în fața Poloniei din ultimul meci din faza grupelor. Selecționata lui Lionel Scaloni s-a impus cu 2-0 în urma golurilor marcate de Alexis Mac Allister (46’) și Julian Alvarez (67’).
Dubla campioană mondială putea deschide scorul încă din prima repriză. În minutul 39 însă, Lionel Messi a ratat o lovitură de la 11 metri, portarul Szczesny prelungind emoțiile pentru sud-americani.
Chiar dacă a fost extrem de supărat după ce a ratat lovitura de la 11 metri în prima repriză a partidei cu Polonia, Messi poate avea motive de bucurie la finalul turneului.
În 1978, Mario Kempes a ratat un penalty în a treia partidă din faza grupelor ale Cupei Mondiale din Argentina, în înfrângerea cu Italia, scor 0-1. Cu toate acestea, țara gazdă s-a impus în finală în fața Olandei, scor 3-1, cu Kempes marcând o dublă.
În 1986, la Cupa Mondială din Mexic, Diego Maradona a ratat și el o lovitură de la 11 metri în victoria Argentinei cu 2-0 în fața Bulgariei. Ratarea lui Maradona a venit tot în a treia partidă din faza grupelor. Ulterior, Argentina a cucerit pentru a doua oară trofeul, în urma victoriei cu 3-2 în fața Germaniei de Vest.
Citește și:

Messi are două goluri înscrise la Cupa Mondială din Qatar

Această coincidență poate fi una fericită pentru starul lui PSG, care nu a reușit să câștige până acum mult râvnitul trofeu. La această ediție a Cupei Mondiale, Lionel Messi a marcat de două ori. Prima oară a înscris din lovitură de la 11 metri, în înfrângerea cu Arabia Saudită, după care a deschis scorul în victoria cu Mexic.
În optimile de finală, Argentina va întâlni sâmbătă Australia, ocupanta locului secund din Grupa D, în timp ce Polonia va întâlni campioana mondială en-titre și câștigătoarea Grupei D, Franța.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo