Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția genială a presei din Spania după finalul de coșmar din grupa E: "Danke, Havertz!"

Bianca Dumitru

Actualizat 01/12/2022 la 23:46 GMT+2

Spania a obținut calificarea în optimile Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022 de pe locul 2 al grupei E, datorită golaverajului. Ibericii ar fi putut fi eliminați dacă Germania pierdea în fața celor din Costa Rica, astfel că presa a avut o reacție la adresa nemților la finalul partidelor.

Kai Havertz

Credit imagine: Getty Images

Spania s-a calificat în această seară în optimile Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022, încheind faza grupelor pe locul 2, cu 4 puncte, fiind la egalitate cu Germania, dar având un golaveraj mai bun, 9-3, față de 6-5.
Naționala lui Luis Enrique a suferit în ultima etapă a grupelor o înfrângere în fața Japoniei, scor 2-1, motiv pentru care ibericii au avut emoții pentru calificare. Totul a culminat cu momentul în care Costa Rica a preluat conducerea în duelul cu Germania, situație în care costaricanii ar fi urcat pe locul 2, eliminând din competiție atât echipa lui Hansi Flick, cât și Spania.
Nemții au reușit să întoarcă rezultatul, revenind la conducere în urma unei duble semnate de Kai Havertz. Germania a câștigat cu scorul de 4-2 și a egalat Spania la puncte, dar nu a putut să-și asigure calificarea în optimi.
Victoria împotriva Costa Ricăi le-a permis ibericilor să facă pasul spre optimi, iar acest lucru nu a fost trecut cu vederea de jurnaliștii din Spania.
Citește și:

Reacția genială a presei din Spania: "Danke, Havertz!"

Cei de la Marca au titrat "Gracias Alemania! Danke Havertz", mulțumindu-le nemților pentru ajutorul (neintenționat) pe care l-au acordat. "Japonezii, patriarhii disciplinei, și-au îndeplinit misiunea. Ceea ce a fost o echipă adormită în prima jumătate de oră s-a transformat într-o gherilă. Spania nici nu a mai știut cum arată tricoul lui Gonda. Germania a ajutat Spania. Spania a eliminat Germania. Începe o nouă Cupă Mondială", au notat ibericii în continuare.
La rândul lor, jurnaliștii publicației As.com au titrat: "Danke, senor Havertz", scriind că "Spania a cedat în fața Japoniei și a ajuns să fie eliminată pentru câteva minute, dar golurile atacantului german au readus-o în optimi".
În plus, catalanii de la Sport.es au notat că "Spania e pe marginea prăpastiei, dar se agață de Cupa Mondială" și că echipa lui Luis Enrique a supraviețuit în competiție, după cel mai slab meci din Qatar, doar datorită victoriei Germaniei în fața celor de la Costa Rica.
Pentru Spania urmează, în optimile Cupei Mondiale, duelul cu Maroc. Meciul este programat marți, 6 decembrie, de la ora 17:00.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo