Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Robert Lewandowski, eliminat de la Mondial, cu gândul la următorul turneu final: "Fizic, nu mă tem"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 04/12/2022 la 23:27 GMT+2

Campionatul Mondial 2022 | Polonia a părăsit duminică seara turneul final din Qatar, după ce a fost eliminată în optimi de campioana en-titre Franța, care s-a impus cu scorul 3-1. Robert Lewandowski a marcat din a doua încercare de la punctul cu var singura reușită a echipei sale și, deși eliminat din Qatar, se gândește deja la următorul Mondial, de peste 4 ani.

Robert Lewandowski celebra su primer gol en una cita mundialista

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Franța s-a calificat în sferturile Cupei Mondiale din Qatar, după o victorie clară în fața Poloniei. Mbappe a înscris o dublă, iar Giroud a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei din Hexagon, asigurând o victorie la pas. Lewandowski a marcat singurul gol al Poloniei din penalty, la ultima fază a partidei din optimi.
După ce a fost eliminat din competiție în faza optimilor, Lewandowski a declarat la finalul jocului că adversara din Franța a fost echipa mai bună, care a meritat să primească biletele pentru sferturi, acolo unde va avea parte de un duel de foc, cu Anglia, echipă care s-a impus, de asemenea, categoric, în fața Senegalului, scor 3-0.
Ajuns la 34 de ani, Robert Lewandowski le dă speranțe fanilor polonezi, întrucât ia în calcul să participe și la viitoarea ediție a Campionatului Mondial, peste 4 ani. Chiar și așa, Lewa este prudent și anunță că între timp datele problemei se pot modifica, întrucât în joc intră mai mulți factori.
CITEȘTE ȘI:

Robert Lewandowski, cu gândul la Mondialul din 2026

Eliminat de la Campionatul Mondial din 2022 în faza sferturilor, de Franța, Robert Lewandowski este optimist și anunță că va fi pe teren și peste 4 ani, chiar dacă va avea atunci 38 de ani. Acesta ia în calcul o nouă participare la turneul final care va fi găzduit de SUA, Mexic și Canada.
"În prima repriză, am jucat foarte, foarte bine, am avut ocazii, dacă le-am fi materializat s-ar fi schimbat totul, dar golul luat în ultimele minute ne-a afectat.
Am dat tot ce am avut mai bun. Am suferit în partea a doua, am încercat, dar Franța are o echipă foarte valoroasă. Am încercat totul, dar am pierdut. Am dat un gol, am luat trei, când joci împotriva campioanei mondiale e normal să fie greu.
Fizic, nu mă tem (n.r. că poate juca la Cupa Mondială 2026), dar sunt mulți alți factori care pot interveni, dorința, bucuria, sunt multe aspecte care trebuie luate în calcul", a declarat Robert Lewandowski la finalul meciului cu Franța.

SELECȚIONERUL POLONIEI, FĂCUT PRAF DUPĂ ELIMINAREA DE LA CUPA MONDIALĂ

Selecționerul Michniewicz a fost aspru criticat pentru lipsa de curaj, în condițiile în care îl are în echipă pe unul dintre cei mai buni atacanți din lume, Robert Lewandowski.
Rio Ferdinand l-a criticat pe Czeslaw Michniewicz pentru faptul că nu l-a exploatat mai mult pe Robert Lewandowski la acest Mondial. Fostul fundaș englez a fost enervat de faptul că selecționerul polonez nu și-a asumat mai multe riscuri, avansându-l mai mult pe cel mai bun atacant al său și forțând mai mult împotriva Franței.
"Am văzut meciul cu Argentina. Îl ai pe cel mai bun atacant din lume, sau unul dintre cei mai buni, alături de Benzema. Dă-i ocazia să arate ce poate. Trebuie să îți asumi niște riscuri. Știu că dacă te descoperi prea mult poți avea de pierdut. Dar ai avut cele mai puține șuturi la poartă, avându-l pe unul dintre cei mai buni atacanți din lume.
Ceva nu se leagă. Trebuie să vezi cum decurge jocul în teren, să îi pui pe ceilalți să jaoce puțin pentru el. Trebuie să pui mijlocașii să urce sau să îi dai acest rol unui decar. Lewandowski trebuie ajutat deoarece e tot timpul 1 contar 2 și nu are șanse așa. Când nu ai alți atacanți și nici nu urci puțin mijlocul terenului nu ai nicio șansă", a spus Ferdinand, conform Daily Mail.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo