Robert Lewandowski, euforic după primul său gol la Campionatul Mondial: "Un vis devenit realitate!"

Irina Aldea

Publicat 26/11/2022 la 21:56 GMT+2

Polonia a învins echipa Arabiei Saudite cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă, pe Education City Stadium din Doha, într-un meci din Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar. Robert Lewandowski a înscris primul său gol la Campionatul Mondial, după 442 de minute de așteptare.

Robert Lewandowski

Credit imagine: Getty Images

Polonezii au obținut prima lor victorie la turneul din Qatar, după remiza cu Mexicul (0-0), prin golurile marcate de Piotr Zielinski (39), Robert Lewandowski (82), în timp ce saudiţii avut şansa de a reveni în meci, dar au ratat un penalty. Meciul a fost unul de luptă în prima sa parte, cu multe dueluri aspre, din care Polonia, mai solidă fizic, a ieşit câştigătoare.
A cincea oară a fost cu noroc pentru Robert Lewandowski. Atacantul polonez al Barcelonei a marcat primul său gol la Cupa Mondială din întreaga sa carieră, împotriva Arabiei Saudite. Deși palmaresul său ca internațional cu "vulturii albi" este pur și simplu spectaculos (77 de goluri în 136 de meciuri cu cel din această după-amiază), reușitele de la Cupa Mondială i se împotriveau.
CITEȘTE ȘI:

Robert Lewandowski a înscris primul său gol la Campionatul Mondial, cu Arabia Saudită

În Rusia 2018, prima sa Cupă Mondială, Lewa nu a reușit să înscrie niciun gol în cele trei meciuri complete pe care le-a jucat: Senegal , Columbia și Japonia. De asemenea, el nu a reușit să înscrie împotriva Mexicului, lunea trecută. Dar astăzi, în sfârșit, și-a luat o povară de pe umeri cu un meci mare.
Recitalul său ofensiv a depășit jocul excelent al coechipierului său Szczesny pentru a deveni MVP-ul meciului. În plus, golul său va rămâne în istorie ca o cifră rotundă a competiției: a fost golul cu numărul 2.600 în întreaga istorie a Cupei Mondiale. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că Robert a fost foarte mulțumit după meci, când a trecut prin zona mixtă pentru a se prezenta în fața presei.
"Cu cât îmbătrânesc, cu atât sunt mai impresionabil. Sunt conştient când vine vorba de Cupa Mondială că ar putea fi şi ultima a mea. Când joci la echipa naţională, trebuie să te concentrezi pe rezultate, dar când ești atacant vrei mereu să marchezi. Întotdeauna mi-am dorit să marchez la Cupa Mondială, iar acest vis a devenit realitate", a spus Robert Lewandowski.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo