Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a născut la Madrid, dar va juca împotriva Spaniei la Cupa Mondială: "Nu mă simțeam acasă"

Alex Masgras

Publicat 05/12/2022 la 13:46 GMT+2

Maroc și Spania se întâlnesc în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, iar pentru Achraf Hakimi, această partidă este specială. Pe lângă șansa de a lupta pentru un loc în sferturile de finală, starul lui PSG va înfrunta țara în care s-a născut și a crescut.

Achraf Hakimi, l'un des hommes forts du Maroc

Credit imagine: Getty Images

După confruntarea de la Cupa Mondială din 2018, Maroc și Spania se întâlnesc și la ediția din 2022, din Qatar. Atunci, cele două încheiau la egalitate partida din faza grupelor, scor 2-2. Patru ani și jumătate mai târziu, Maroc și Spania vor lupta pentru un loc în sferturile de finală ale turneului final.
Această partidă este una specială pentru Achraf Hakimi, starul lui PSG. Fundașul dreapta de 24 de ani va juca împotriva țării în care s-a născut și a crescut. Cu toate acestea, el a ales să joace pentru Maroc, iar înaintea meciului din optimile de finală a explicat de ce a luat această decizie, în ciuda faptului că a existat posibilitatea de a evolua pentru selecționata "La Roja":
"Da, au fost câteva șanse în tinerețe. Au existat câteva contacte, am și fost la câteva probe ale naționalei Spaniei, cu De la Fuente. Am petrecut câteva zile în Las Rozas și am văzut că nu este locul potrivit pentru mine. Nu mă simțeam acasă. Nu era neapărat ceva particular, dar din cauza lucrurilor pe care le-am simțit, deoarece nu era ce am învățat și trăit acasă, în special cultura arabă, să fiu marocan. Am vrut să fiu aici", a spus Hakimi, pentru Marca.
Născut la Madrid din părinți marocani, Achraf Hakimi a început fotbalul la academia lui Real Madrid. Din 2016, la doar 17 ani, a evoluat pentru naționala Marocului, fiind în lotul echipei și la Cupa Mondială din 2018.
Fără succes la echipa mare a lui Real Madrid, Hakimi a fost împrumutat la Borussia Dortmund, după care a evoluat timp de un sezon la Inter. Din 2021, fundașul marocan evoluează la PSG, echipă care a plătit 68 de milioane pentru transferul său în urmă cu un an și jumătate.
Citește și:

Maroc, pentru a doua oară în optimile de finală ale Cupei Mondiale

Marocul este una dintre surprizele acestei Cupe Mondiale, reușind să încheie pe primul loc o grupă din care au mai făcut parte Croația, Belgia și Canada.
La ediția din acest an, Maroc a egalat cea mai bună performanță din istoria sa. În 1986, la Cupa Mondială din Mexic, Marocul reușea să ajungă în optimile de finală la a doua sa participare la turneul final, acolo unde era învinsă de Germania de Vest, scor 0-1.
Maroc va întâlni Spania pentru un loc în sferturile de finală, echipă care a încheiat surprinzător pe locul al doilea în Grupa E, în spatele Japoniei. Învingătoarea din această partidă va întâlni în sferturi câștigătoarea partidei dintre Portugalia și Elveția.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol