Anglia a avut o lună iunie sub așteptări în Liga Națiunilor, cucerind doar două puncte în patru partide, motiv pentru care acum este o candidată la retrogradare în eșalonul doi valoric.
Înfrângerile cu Ungaria, 0-1 în deplasare și mai ales 0-4 pe Molineux au fost dureroare pentru Three Lions, care își propun să câștige Cupa Mondială din Qatar. Mai mult, acest ultim rezultat a însemnat cea mai dură înfrângere a Angliei pe teren propriu din 1928.
Cupa Mondială FIFA
Continuă revoluția tehnologică în fotbal! Offside-ul va fi detectat semi-automat la Cupa Mondială
01/07/2022 LA 13:59
După o asemenea înfrângere, până și scaunul lui Gareth Southgate s-a clătinat. Tot cu el pe bancă, Anglia a ajuns până în finală anul trecut, la Euro. Federația (FA) își păstrează însă încrederea în actualul selecționer, a precizat Sky Sports.
Anglia se află în mijlocul celei mai lungi perioade fără victorie de când Gareth Southgate a preluat conducerea tehnică, în 2016. Forul englez este decis să meargă însă în continuare pe mâna lui Southgate, atât în ultimele două jocuri din Liga Națiunilor, dar și la Cupa Mondială din Qatar, la sfârșitul acestui an.

Gareth Southgate a primit un vot de încredere din partea federației

Three Lions mai au doar două meciuri împotriva Italiei și Germaniei în septembrie, înainte de turneul final, unde vor înfrunta Iran, SUA și Țara Galilor în Grupa B. Iar FA și-a arătat încredertea față de actualul selecționer.
Vorbind după înfrângerea grea a Angliei în fața Ungariei, Southgate i-a îndemnat pe fanii Angliei să rămânăalături de echipa sa:
"Le-am spus jucătorilor, cele patru meciuri ale noastre sunt responsabilitatea mea. Seara pe care am avut-o cu Ungaria pe Molineux a fost genul de noapte pe care au avut-o și predecesorii mei. Este important să rămânem în picioare. Nu voi spune că nu a durut rezultatul", a comentat Southgate.
Cupa Mondială FIFA
Echipele care merg la Mondialul din Qatar vor putea avea în lot până la 26 de jucători! Anunțul FIFA
24/06/2022 LA 08:20
Câte bilete mai sunt disponibile pentru Cupa Mondială din Qatar