Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Se vor teme puştii Angliei de Franţa?" Durul Roy Keane, răspuns categoric. Ce anticipează

Cristian Mihală

Publicat 05/12/2022 la 08:34 GMT+2

Roy Keane, fostul mare mijlocaş al lui Manchester United, s-a declarat impresionat de modul în care naţionala Angliei a arătat în optimea de finală cu Senegal. Legendarul închizător e convins că "Cei 3 Lei" au o şansă foarte bună, în sferturi, contra Franţei, nimeni alta decât campioana mondială în exerciţiu.

AL KHOR, QATAR - DECEMBER 04: Bukayo Saka of England celebrates with Phil Foden after scoring his side's third goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Round of 16 match between England and Senegal at Al Bayt Stadium on December 04, 2022 in Al Khor, Qata

Credit imagine: Eurosport

Selecţionata Angliei s-a calificat fără emoţii în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Senegalului cu scorul de 3-0 (2-0), duminică seara, într-un meci desfăşurat pe Al Bayt Stadium din Al Khor, în optimile de finală. Anglia a câştigat prin golurile marcate de Jordan Henderson (39), Harry Kane (45+3), Bukayo Saka (57), dar va avea un sfert de finală dificil, contra campioanei mondiale (pe 10 decembrie - Al Bayt Stadium - Al Khor -, ora 21:00). În optimi. Franţa a trecut de Polonia cu 3-1, având în Mbappe un jucător în zi de graţie.
Independent de valoarea incontestabilă a băieţilor lui Deschamps, Roy Keane, un personaj foarte rezervat şi critic, în general, crede cu tărie în actuala generaţie a Angliei. Fostul închizător a vorbit la superlativ despre Kane&Co şi e convins că aceştia pot să treacă mai departe, în "careul de aşi" al competiţiei din Qatar.
"Urmează Franţa în câteva zile, dar aceşti băieţi merită credit. Sunt fotbalişti de top, chiar dacă sunt tineri şi au arătat asta din nou contra Senegalului. Au fost fantastici, produc un fotbal modern, un fotbal de calitate. Se vor teme aceşti puşti de Franţa? Categoric nu. Duceţi-vă şi arătaţi-le de ce sunteţi în stare, demonstraţi curaj şi vitejie. De câţiva ani au fost la cel mai înalt nivel, e timpul să arate din nou acelaşi lucru", a spus Roy Keane, citat de Daily Mail.

Roy Keane, impresionat de Anglia şi în special de Jude Bellingham

Întrebat dacă nu s-a entuziasmat totuşi prea uşor, în contextul în care Senegal practic nu a contat în multe momente din meci, fostul închizător al lui United a explicat că partida a părut uşoară pentru că băieţii lui Southgate au ştiut să şi-o facă astfel.
"Meciul cu Senegal a sfârşit prin a fi un meci uşor datorită performanţei băieţilor. Repriza a doua a fost o plimbare în parc, da, dar asta pentru că aceşti tineri şi-au făcut misiunea uşoară singuri. Să nu uităm că au fost câteva momente în prima repriză când am suferit", a mai spus fosta legendă a lui United.
Chiar dacă nu a marcat, Jude Bellingham, pasator decisiv la primul gol, a fost evidenţiat de Roy Keane. Puştiul lui Dortmund a făcut perfect tranziţia între apărare şi atac, a apărut deseori în combinaţii în treimea adversă şi a arătat încă o dată de ce Liverpool sau Real Madrid sunt dispuse să plătească peste 150 de milioane de euro pentru a-l transfera.
"Ai nevoie mereu de un mijlocaş care să creeze magie, iar Bellingham a venit şi a făcut acest lucru din nou. Minunat! Asta vrei de la un mijlocaş: putere, simţ al anticipaţiei, pase utile. Va fi un superstar copilul ăsta. Toţi spun că are nevoie de timp să se maturizeze, dar uitaţi-vă cum joacă: parcă are 100 de meciuri în tricoul Angliei", a concluzionat Keane.
Anglia rămâne neînvinsă în faţa echipelor africane în 22 de partide, bilanţul la Cupa Mondială fiind de patru victorii şi trei egaluri. Acesta a fost primul duel dintre Anglia şi Senegal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo