Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Selecționerul Angliei îi provoacă pe jucători să își treacă singuri numele în echipa de start pentru Cupa Mondială

Eurosport
DeEurosport

Publicat 25/08/2022 la 10:14 GMT+3

Gareth Southgate este îngrijorat înaintea Campionatului Mondial din Qatar și a lansat o provocare pentru jucătorii britanici. Anglia a dat semne de slăbiciune în ultimele meciuri din Liga Națiunilor.

Gareth Southgate presides over England training

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Valentin Popescu
"Oricine are șansa să joace" pare să fie deviza lui Gareth Southgate. Selecționerul Angliei îi provoacă pe fotbaliștii britanici să se afirme înainte de începerea Cupei Mondiale din Qatar.
Formația lui Southgate nu a demonstrat cea mai bună formă în ultimele meciuri din Liga Națiunilor. Anglia nu a reușit să câștige niciunul din cele patru meciuri din grupe, pierzând printre altele cu 0-4 în fața Ungariei, pe teren propriu, iar situația aceasta îl îngrijorează pe selecționer.
Lotul său nu este încă definitivat, iar ușile sunt deschise pentru orice fotbalist care va demonstra că merită să fie selecționat. Southgate trebuie să formeze lotul final de 26 jucători pentru turneul din Qatar până vineri, 21 octombrie.
Acum selecționerul caută noi variante și își evaluează toți jucătorii, provocându-i să se afirme și să își prezinte astfel dorința de a face parte din echipa pentru Campionatul Mondial.
Citește și:

SOUTHGATE AȘTEAPTĂ CONFIRMĂRI

Într-un interviu pentru Sky Sports, Southgate spunea că "este frumos să mai ai câteva săptămâni" pentru a vedea cum evoluează lucrurile în prima ligă din Anglia. Fostul fotbalist în vârstă de 51 de ani a recunoscut că nu își cunoaște încă cea mai bună echipă și că este dispus să "lase spațiu" jucătorilor în formă.
Atacanții lui Manchester Uinted, Jadon Sancho și Marcus Rashford, și-au pierdut locurile în lotul Angliei, dar au marcat luni seară împotriva lui Liverpool în încercarea de a-și spori șansele de a reveni.
Jack Grealish și Kalvin Phillips de la Manchester City nu au demonstrat nimic în acest sezon, iar Jarrod Bowen nu a marcat încă în primele meciuri din campionat. În același timp, atacantul lui Newcastle, Callum Wilson, și-a exprimat clar intențiile de a-și forța intrarea în lot.
"Toată lumea spune întotdeauna că trebuie să fii clar cu privire la cea mai bună echipă a ta, dar întotdeauna trebuie să lași spațiu și oportunități pentru cei care joacă bine", a spus Southgate.
"Știi că se pot pierde jucători din lot în următoarele luni. S-a întâmplat deja cu unele dintre țări, așa că oricare ar fi ideea ta despre cine sunt cei mai buni jucători ai tăi, ceea ce ai, asta va fluctua și trebuie să te adaptezi.
Eventual, la această Cupă Mondială mai mult decât la oricare altă, această capacitate de a te adapta și de a opera rapid pentru a lua deciziile corecte este mai importantă ca niciodată", a spus selecționerul Gareth Southgate.
Campionatul Mondial din Qatar va începe pe 21 noiembrie, iar finala va avea loc pe 18 decembrie. Anglia va mai juca două meciuri de pregătire înainte de Cupa Mondială, împotriva Italiei pe San Siro și cu Germania pe Wembley.
În competiția din Qatar, englezii fac parte din grupa B, alături de Iran, SUA și Țara Galilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo