Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Selecționerul Marocului a explicat cum a blocat Spania: "Nu sunt magician! Asta a fost cheia"

Cristian Mihală

Publicat 07/12/2022 la 13:04 GMT+2

Selecţionerul Marocului, Walid Regragui, a dezvăluit după eliminarea Spaniei, în optimile de finale ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, că a lucrat timp de patru zile la planul de joc care s-a bazat în special pe anihilarea ibericilor Busquets, Gavi şi Pedri.

Walid Regragui (Morocco) and his players after their win against Canada (2-1) / FIFA World Cup 2022

Credit imagine: Getty Images

Selecţionata Marocului s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Mondialului din Qatar, după ce a învins echipa Spaniei cu 3-0 la loviturile de departajare, marţi seara, pe Education City Stadium din Doha, într-un meci din optimi încheiat cu 0-0 după prelungiri.
''Am acceptat să nu avem posesia. Nu de frică. Dar avem umilinţa să spunem că nu suntem încă Franţa, Germania sau Anglia să rivalizăm cu ei în ceea ce priveşte posesia... şi totuşi, nici aceste naţiuni nu au reuşit să le ia mingea. Nimeni nu a reuşit. Eu nu sunt un magician. Am lucrat patru zile la acest plan de joc. Ştiam că Busquets, Gavi, Pedri erau cheia. Atacanţii şi mijlocaşii noştri au închis perfect unghiurile de pase. Trebuia doar să ştim cât vom rezista. S-a respectat planul de joc, am ajuns la penalty-uri, iar după aceea e loteria'', a declarat după meci Walid Regragui.

Maroc, fără gol primit de la Croația, Belgia și Spania

Marocul a scris o pagină de istorie în fotbalul său, prin calificarea în premieră în sferturile unei Cupe Mondiale.
''Un mare bravo jucătorilor, ei au făcut câteva lucruri extraordinare, în risipa de energie, în dorinţa de a nu renunţa în acest meci. Am căzut cu una dintre cele mai bune echipe din lume în termeni de posesie şi asta ne-a făcut rău. Ştiam că trebuia să alergăm, am fi vrut să câştigăm meciul pe teren, dar şi la lovituri de departajare, cu unul dintre cei mai buni portari din lume, ştiam că avem mai multe şanse să trecem. Am reuşit să creăm o familie, am simţit că avem oameni în spatele nostru. Dacă mi s-ar fi spus înainte de a începe că vom juca cu Croaţia, Belgia şi Spania, fără a pierde, aş fi semnat orice'', a adăugat selecţionerul marocan.
În sferturile de finală, Marocul va juca împotriva Portugaliei, meciul fiind programat sâmbătă (Lusail Stadium - Al Daayen, ora 17:00).
Sursa: Agerpres
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo