Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Selecționerul Poloniei, făcut praf după eliminarea de la Cupa Mondială! "Ai cel mai bun atacant din lume"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 04/12/2022 la 19:56 GMT+2

Campionatul Mondial 2022 | Polonia a părăsit turneul final din Qatar după înfrângerea cu Franța, 3-1, din optimi. Selecționerul Michniewicz a fost aspu criticat pentru lipsa de curaj, în condițiile în care îl are în echipă oe unul dintre cei mai buni atacanți din lume, Robert Lewandowski.

Jules Kounde porte une chaîne face à la Pologne de Robert Lewandowski

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Franța s-a calificat în sferturile Cupei Mondiale din Qatar, după o victorie clară în fața Poloniei. Mbappe a înscris o dublă, iar Giroud a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei din Hexagon, asigurând o victorie la pas. Lewandowski a marcat singurul gol al Poloniei din penalty, la ultima fază a partidei din optimi.
Rio Ferdinand l-a criticat pe Czeslaw Michniewicz pentru faptul că nu l-a exploatat mai mult pe Robert Lewandowski la acest Mondial. Fostul fundaș englez a fost enervat de faptul că selecționerul polonez nu și-a asumat mai multe riscuri, avansându-l mai mult pe cel mai bun atacant al său și forțând mai mult împotriva Franței.
"Am văzut meciul cu Argentina. Îl ai pe cel mai bun atacant din lume, sau unul dintre cei mai buni, alături de Benzema. Dă-i ocazia să arate ce poate. Trebuie să îți asumi niște riscuri. Știu că dacă te descoperi prea mult poți avea de pierdut. Dar ai avut cele mai puține șuturi la poartă, avându-l pe unul dintre cei mai buni atacanți din lume.
Ceva nu se leagă. Trebuie să vezi cum decurge jocul în teren, să îi pui pe ceilalți să jaoce puțin pentru el. Trebuie să pui mijlocașii să urce sau să îi dai acest rol unui decar. Lewandowski trebuie ajutat deoarece e tot timpul 1 contar 2 și nu are șanse așa. Când nu ai alți atacanți și nici nu urci puțin mijlocul terenului nu ai nicio șansă", a spus Ferdinand, conform Daily Mail.
Citește și:

Mauricio Pochettino a susținut părerea lui Rio Ferdinand, Polonia având unul dintre cele mai slabe atacuri de la Cupa Mondială

Polonia a părăsit Campionatul Mondial cu doar 3 goluri marcate de-a lungul turneului, 2 în grupe și unul în optimea cu Franța. Lewandwski a marcat două dintre acestea, drept dovadă că spusele lui Rio Ferdinand au un fundament logic. Atacantul Barcelonei defilează atunci când i se oferă șanse și ratează foarte puțin din poziții care îi permit să încerce poarta.
Mauricio Pochettino este de aceeași părere și a dat exemplu naționala Japoniei, acolo unde toți jucătorii aleargă unul pentru celălalt și păstrează o distanță mică între linii.
"Ai nevoie de oamenii din linia a doua. Japonia este cel mai bun exemplu, cu jucători care aleagră foarte mult. Îmi pare rău pentru Lewandowski, dar l-am văzut și cu Argentina. A fost izolat, și la fel s-a întâmplat cu Franța", a spus Pocettino, potrivit sursei citate.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo