Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Selecționerul Tite a oferit ultimele detalii despre starea lui Neymar și Danilo, ambii accidentați

Eurosport
DeEurosport

Publicat 27/11/2022 la 17:08 GMT+2

Naționala Braziliei nu se va putea baza pe Neymar și Danilor în partida următoare din cadrul grupelor Cupei Mondiale, pentru că cei doi au suferit accidentări la gleznă. Selecționerul Tite a oferit primele informații despre starea celor doi jucători.

Neymar a terra sofferente, Mondiali 2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Printre cei mai buni jucători de pe teren în etapa inaugurală în meciul dintre Brazilia și Serbia, Neymar a ieșit șifonat, fiind cel mai faultat fotbalist de la actuala ediție a Cupei Mondiale. Totodată, Neymar a suferit o accidentare la gleznă spre finalul partidei, a fost schimbat și s-a putut observa că glezna sa era foarte umflată.
Ulterior, acesta și-a anunțat fanii că este unul dintre cele mai grele momente din cariera sa, pentru că va lipsi din nou pentru o perioadă din prima echipă a naționalei Braziliei și din nou la o ediție a Cupei Mondiale, cum s-a întâmplat și în urmă cu 8 ani, la turneul final organizat chiar în Brazilia. Fără el în teren, sud-americanii au pierdut atunci în semifinale cu Germania, scor 7-1, într-unul dintre cele mai negre coșmaruri pentru fotbalul brazilan.

Selecționerul Braziliei a oferit primele detalii despre starea accidentaților

În cadrul conferinței de presă premergătoare meciului dintre Brazilia și Elveția, selecționerul Tite a vorbit despre starea celor 2 fotbaliști care au probleme medicale, fundașul Danilo și Neymar, care a fost cel mai faultat fotbalist de pe teren în debutul cu Serbia.
Schimbat în minutul 79 cu Antony, Neymar a fost ulterior surprins în lacrimi pe banca de rezerve, fiind conștient că accidentarea sa poate fi una care-l poate ține în afara terenului de fotbal timp pentru o perioadă suficient de lungă cât să rateze restul meciurilor de la Campionatul Mondial.
Selecționerul Braziliei a spus că sunt șanse mari ca atât Neymar, cât și Danilo, ambii cu accidentări la gleznă, să revină în perioada următoare și să reintre în circuitul normal al echipei, însă e clar că vor rata partida de mâine cu Elveția și posibil chiar și următoarea, ultima din faza grupelor, cu selecționata din Camerun.
"Cred că Ney şi Danilo se vor întoarce, asta este părerea mea. La urma urmei, nu sunt medic. Dar rapoartele medicale îmi dau speranţă pentru ambii jucători.
Am crezut că accidentarea lui Danilo a fost mai puţin gravă, dar s-a schimbat. Tot ce pot face este să-mi înlocuiesc jucătorii, să-i trimit la medic şi să-i duc la antrenament după aceea", a declarat Tite.
Din totalul celor 12 faulturi comise de sârbi în etapa inaugurală, Neymar a fost protagonistul a 9 dueluri neregulamentare, fiind cel mai faultat fotbalist de până acum la actuala ediție a Cupei Mondiale, la fel cum s-a întâmplat și la precedenta ediție, cea din 2018 organizată în Rusia. La acel moment fotbalistul lui PSG a fost faultat de 10 ori într-un singur meci, chiar cu viitoarea adversară a Braziliei, Elveția.
Citește și:

Brazilia, favorită la câștigarea grupei G

Chiar și fără Danilo și Neymar, "Selecao" este în continuare favorită la câștigarea grupei G, mai ales după jocul foarte bun făcut în etapa inaugurală împotriva Serbiei. Sud-americanii au dominat autoritar partida și au fost peste adversari la toate capitolele importante, cum ar fi posesia (59%-41%), numărul ocaziilor create (24-0), numărul șuturilor pe poartă (10-0) și numărul loviturilor de la colț (6-4).
Tite are la dispoziție al 2-lea cel mai valoros lot de la Campionatul Mondial din Qatar, astfel că nu duce lipsă de opțiuni în vederea înlocuirii celor doi jucători indisponibil din motive medicale. Conform site-ului de specialitate Transfermarkt, 1,14 miliarde de euro totalizează cei 26 de fotbaliști convocați de Tite pentru Cupa Mondială, iar lupta pentru prima poziție în grupă s-ar putea tranșa chiar mâine, în cazul unei victorii a sud-americanilor.
Clasamentul grupei G după prima etapă:
1. Brazilia - 3 puncte; golaveraj 2-0
2. Elveția - 3 puncte; golaveraj 1-0
3. Camerun - 0 puncte; golaveraj 0-1
4. Serbia - 0 puncte; golaveraj 0-2
Brazilia-Elveția se joacă mâine de la ora 18, iar celălalt duel al grupei, Camerun-Serbia va deschide ziua, de la ora 12, iar în cazul unei remize între cele două și a unei victorii a brazilienilor, aceștia ar fi matematic calificați în optimile de finală, astfel că Neymar și Danilo ar putea reveni în fazele eliminatorii.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo