Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sergio Ramos, mesaj de lider adevărat, după ce Spania a părăsit în genunchi Mondialul din Qatar

Nicu Savin

Publicat 07/12/2022 la 13:15 GMT+2

Sergio Ramos a fost marele absent al Spaniei la Cupa Mondială. Fundașul lui PSG a acceptat decizia lui Luis Enrique de a nu-l include în lot, iar după eliminarea ibericilor a transmis un mesaj de susținere către jucătorii "Furiei Roja".

Sergio Ramos of Spain during the UEFA Nations League A group four match between England and Spain at Wembley Stadium on September 8, 2018 in London, United Kingdom

Credit imagine: Getty Images

Sergio Ramos nu a făcut parte din lotul Spaniei la Campionatul Mondial din Qatar. Deși forma sportivă arătată la PSG în acest sezon l-ar fi recomandat, Luis Enrique a preferat să meargă pe mâna tinerilor, iar Spania a părăsit prematur turneul final, fiind învinsă la penalty-uri de Maroc.
E greu de spus dacă soarta ibericilor ar fi fost alta cu Ramos în echipă, dar judecând după cum a arătat echipa în Qatar se poate spune că aceasta a simțit lipsa unui lider adevărat, fie el și doar în cadrul lotului, nu neapărat în teren. Fundașul de 36 de ani a demonstrat că este un lider chiar și de la distanță și a trasmis un mesaj mobilizator după eșecul naționalei la turneul final.
"Astăzi, mai mult ca niciodată, sunt mândru de steagul nostru, mândru de țara noastră și mândru de jucătorii noștri. Spania nu pierde, Spania învață. Spania cade, se împiedică, dar se ridică și continuă. Ne vom întoarce mai puternici. Haide Spania!", a scris Ramos pe contul personal de Instagram.

Spania, în istoria neagră a Cupei Mondiale, după înfrângerea în fața Marocului

Spania a început în forță Mondialul din Qatar, 7-0 contra reprezentativei din Costa Rica, dar apoi s-a stins treptat și a eșuat într-un mod lamentabil, la penalty-uri contra Marocului. Loteria loviturilor de departajare este "călcâiul lui Ahile" pentru ibericii, care au mai suferit în alte 3 rânduri eșecuri istorice într-un asemenea mod.
Odată cu insuccesul de ieri, Spania a devenit prima echipă din istoria turneului final care a pierdut patru serii de lovituri de departajare și a doua echipă care nu a marcat niciun gol la o serie de lovituri de departajare. Prima fusese Elveția, împotriva Ucrainei, la Campionatul Mondial din 2006.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo