Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Son nu și-a putut controla lacrimile după calificarea în optimi la Cupa Mondială! Imagini emoționante din Qatar

Bianca Dumitru

Publicat 02/12/2022 la 21:17 GMT+2

Coreea de Sud a obținut în această seară calificarea în optimile Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022, după ce a învins Portugalia, cu scorul de 2-1. La fianlul meciului, Son Heung-Min, jucătorul lui Tottenham, a fost protagonistul unor momente emoționante.

Son (Corea del Sur) intenta el disparo ante la oposición de Pepe (Portugal)

Credit imagine: Getty Images

Coreea de Sud și-a adjudecat în această seară, după victoria cu scorul de 2-1 obținută în fața Portugaliei, biletele pentru optimile Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022.
Calificarea a depins de rezultatul înregistrat în duelul Ghana - Uruguay, în care sud-americanii nu mai aveau voie să marcheze pentru a nu avea un golaveraj mai bun.
După fluierul final din meciul lor, jucătorii sud-coreeni au urmărit cu mari emoții finalul celeilalte partide, rugându-se ca uruguayenii să nu mai înscrie.
După ce meciul echipei lui Luis Suarez s-a încheiat, asiaticii au declanșat bucuria. Son Heung-Min, cel mai important jucător al Coreei de Sud, a oferit imagini emoționante.
Fotbalistul legitimat la Tottenham, care a fost integralist în toate partidele echipei sale de la acest turneu final, nu și-a putut stăpâni lacrimile, întinzându-se pe gazon și plângând ca un copil.
Citește și:

LUIS SUAREZ, DEVASTAT DUPĂ ELIMINAREA URUGUAYULUI DE LA CUPA MONDIALĂ

Lacrimi au fost și de cealaltă parte, în tabăra Uruguayului, care a pierdut dramatic calificarea, din cauza golaverajului. În urma eliminării, jucători precum Luis Suarez sau Edinson Cavani tocmai au jucat ultimul lor meci la Cupa Mondială.
Fostul atacant al Barcelonei a fost titular și a avut o contribuție semnificativă la golurile echipei sale contra Ghanei. În minutul 66, acesta i-a lăsat locul lui Cavani, care s-a zbătut mult, dar a reușit prea puțin în finalul partidei.
Astfel, Suarez a trăit drama eliminării de pe bancă, iar imaginile cu disperarea acestuia s-au viralizat rapid în mediul online. Când a aflat că sud-coreenii au marcat împotriva Portugaliei, Suarez și-a pus mâinile în cap și a fost aproape să izbucnească în plâns.
Timp mai era, astfel că Suarez a încercat să-și motiveze colegii pentru a marca golul 3. Aceștia nu au reușit să facă nimic, iar finalul partidei l-a surprins pe Suarez în lacrimi, devastat pe banca de rezerve.
Acesta a fost probabil ultimul meci al lui Suarez la echipa națională. Atacantul de 35 de ani lasă în urmă o carieră de excepție la prima reprezentativă a țării sale, pentru care a jucat 136 de meciuri și a marcat 68 de goluri. Alături de naționala celestă, Suarez a câștigat un trofeu al Copei America și a contribuit enorm la calificarea în semifinalele Mondialului din 2010.
În penultimul act nu a jucat atunci pentru că primise roșu în sferturi, după un henț făcut pe linia porții în finalul reprizelor suplimentare din partida din sferturi cu Ghana. Sacrificiul său a contat extrem de mult, pentru că Uruguayul a câștigat la penalty-uri și s-a calificat în careul de ași, unde a pierdut în fața Olandei.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo