Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Southgate are încredere în jucătorii Angliei în cazul unor lovituri de departajare: "Eu cred că suntem pregătiți"

Alex Masgras

Publicat 04/12/2022 la 14:55 GMT+2

Gareth Southgate este convins că jucătorii Angliei sunt pregătiți din punct de vedere fizic și mental pentru eventuale lovituri de departajare în partida din optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar împotriva Senegalului.

England's head coach Gareth Southgate speaks with Marcus Rashford

Credit imagine: Getty Images

De la sosirea lui Gareth Southgate pe banca echipei naționale, Anglia a fost implicată de trei ori în partide din faze eliminatorii care s-au încheiat la lovituri de departajare.
Mai întâi, englezii au trecut de Columbia în optimile de finală de la Cupa Mondială din 2018. După 1-1 în 120 de minute, echipa lui Southgate s-a impus cu 4-3 la loviturile de departajare. Un an mai târziu, în meciul pentru locul al treilea în Nations League, Anglia a trecut de Elveția cu scorul de 6-5.
În finala EURO 2020 de pe Wembley, împotriva Italiei, Anglia a pierdut titlul european, aceea fiind și ultima partidă în care echipa lui Southgate a fost implicată în lovituri de departajare. La aproape un an și jumătate de la acel moment, selecționerul englez este convins că jucătorii săi sunt pregătiți pentru loviturile de departajare în Qatar, în cazul în care Anglia va ajunge în această situație:
"Suntem pregătiți. Am avut un proces pe care l-am urmat. Am câștigat două din trei lovituri de departajare și ne-am uitat cu atenție pentru a vedea cum putem să devenim mai buni. Bineînțeles, există multe alte aspecte pe care trebuie să le îmbunătățim.
Obiectivul nostru este să câștigăm meciul în 90 de minute și să evităm prelungirile și loviturile de departajare. Dar dacă ajungem acolo, trebuie să fim pregătiți din punct de vedere mental și fizic. Eu cred că suntem pregătiți", a spus Gareth Southgate, la conferința de presă.
Citește și:

Rashford și Saka, pregătiți să își ia revanșa la loviturile de departajare

În finala EURO 2020, Marcus Rashford și Bukayo Saka s-au numărat printre jucătorii care au ratat de la 11 metri în finala cu Italia.
Aflați în lotul Angliei și pentru Cupa Mondială din Qatar, cei doi tineri jucători au trecut peste momentele dificile de la finalul partidei de pe Wembley și așteaptă să își ia revanșa pentru ratările de anul trecut.
"Sunt momente mari și ca jucător individual mereu m-am simțit confortabil cu ele. Sper că vom putea să ajungem din nou la penalty-uri la turneu. Aștept momentul", a declarat Rahsford.
Anglia va întâlni Senegal pentru un loc în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar. Echipa câștigătoare va juca în sferturi cu învingătoarea din partida Franța-Polonia.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo