Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gareth Southgate este convins că Anglia va avea o misiune dificilă cu Senegal: "Au îmbogățit jocul nostru"

Alex Masgras

Actualizat 03/12/2022 la 22:15 GMT+2

Anglia va întâlni Senegal în optimile Cupei Mondiale din Qatar. Gareth Southgate, selecționerul Angliei, este convins că echipa sa va avea o misiune dificilă pentru a obține un loc în sferturi, chiar și în condițiile în care Senegal nu se poate baza pe cel mai bun jucător al său, Sadio Mane.

Southgate und England treffen im Gruppenfinale auf Wales

Credit imagine: SID

Optimile de finală de la Cupa Mondială din Qatar ne vor propune un duel între Anglia, vicecampioana Europei, și Senegal, campioana Africii.
Gareth Southgate, selecționerul Angliei, este convins că echipa sa va avea o misiune dificilă în optimile de finală împotriva selecționatei Senegalului, chiar și în condițiile în care echipa lui Alou Cisse nu va putea conta pe Sadio Mane. Starul lui Bayern Munchen a ratat Cupa Mondială din Qatar din cauza unei accidentări la genunchi suferită chiar la ultimul meci dinaintea turneului final:
"Cred că Sadio este un jucător incredibil și că fiecare echipă și-ar dori să îl aibă, dar ei au devenit puternici în lipsa lui și au arătat un spirit grozav prin pierderea lui.
Știm că acest lucru nu va face diferența în ceea ce privește meciul din optimi (n.r. absența lui Mane). Trebuie să fim pregătiți și să jucăm la cel mai înalt nivel", a declarat Gareth Southgate, la conferința de presă.
Citește și:

Anglia și Senegal vor lupta pentru un loc în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar

Chiar și în condițiile în care Senegal nu va putea conta pe Mane, campioana Africii rămâne o echipă puternică. Southgate a lăudat jucătorii senegalezi care evoluează în Anglia, dar și selecționerul Alou Cisse, înaintea duelului direct de duminică:
"Suntem impresionați. Ei sunt campionii Africii, o națiune mândră. Sunt niște adversari grozavi, cu multă încredere și jucători excelenți care pot cauza multe probleme. Alou Cisse a făcut o treabă foarte bună. Au fost ghinioniști când nu s-au calificat în optimi în Rusia și acum au meritat din plin. Știm foarte bine care e misiunea noastră.
Jucătorii senegalezi din Premier League, dar și câțiva jucători din Championship care sunt la nivel de Premier League, au îmbogățit jocul nostru, așa cum au făcut-o mai mulți jucători din diferite colțuri ale lumii", a mai spus Southgate.
Anglia și Senegal se vor întâlni duminică, 4 decembrie, de la ora 21:00. Câștigătoarea acestei partide va întâlni în sferturile de finală învingătoarea duelului dintre Franța și Polonia, partidă care va avea loc tot duminică, de la ora 17:00.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo