Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Suma primită de Istvan Kovacs după primul meci de la Mondial! Cât va încasa dacă va fi delegat la centru

Bianca Dumitru

Publicat 21/11/2022 la 13:16 GMT+2

Istvan Kovacs a fost arbitru de rezervă la meciul inaugural de la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022. Pentru prestația sa, românul va încasa 2.500 de dolari.

Istvan Kovacs, în brigada de arbitri de la Qatar - Ecuador

Credit imagine: Getty Images

Istvan Kovacs a făcut parte din brigada de arbitri de la meciul inaugural al Cupei Mondiale de fotbal din Qatar 2022. Românul a fost arbitru de rezervă la Qatar - Ecuador, meci câștigat de ecuadorieni cu scorul de 0-2, grație unei duble reușite de Enner Valencia.
Pentru prezența în brigada de arbitri, Kovacs va primi de la FIFA 2.500 de dolari. Conform baremului stabilit de forul internațional, dacă va fi delegat la centru în vreo partidă din grupe, românul va încasa 3.000 de dolari.
Această sumă va crește la 10.000 de dolari în cazul meciurilor din fazele eliminatorii ale Campionatului Mondial de fotbal din Qatar.
În plus, Istvan Kovacs va fi recompensat cu alți 70.000 de dolari pentru că a fost selecționat în lotul arbitrilor pentru competiția mondială din acest an.
Citește și:

3 PREMIERE ISTORICE LA CAMPIONATUL MONDIAL, DUPĂ QATAR 0-2 ECUADOR

Ecuador a debutat cu dreptul la CM 2022, câştigând fără nicio emoţie meciul cu echipa gazdă, o debutantă la Cupa Mondială. Ambele goluri ale sud-americanilor au fost marcate de atacantul Enner Valencia, în minutele 16 (penalty) și 31.
Valencia a marcat încă din minutul 3 al partidei, după o ieşire greşită a portarului Saad Alsheeb, însă reuşita sa a fost anulată pentru ofsaid de arbitrajul video. În minutul 15, acelaşi activ Valencia a fost faultat în careu de Alsheeb şi tot atacantul lui Fenerbahce a transformat penalty-ul, marcând primul gol al Cupei Mondiale din Qatar. Vârful Ecuadorului a dublat avantajul echipei antrenate de argentinianul Gustavo Alfaro cu o lovitură perfectă de cap la centrarea lui Angelo Preciado (31).
Valencia mai avea trei goluri marcate la Cupa Mondială, el devenind după duelul cu Qatar cel mai bun marcator din istoria Ecuadorului la un turneu final de Campionat Mondial.
Reușita lui Valencia din penalty a consemnat o premieră în istoria Mondialelor. Niciodată la un turneu final golul de debut nu a mai fost marcat de la punctul cu var.
Partida de debut de la Mondial a fost una dezamăgitoare. Au fost doar 11 șuturi spre porțile adverse, gazdele competiției reușind 5. Niciun alt meci în istoria Cupei Mondiale (din 1966, de când se ține o asemenea statistică) nu a avut mai puține șuturi.
În plus, Qatar a devenit prima țară gazdă din istoria Campionatului Mondial care să piardă meciul de debut al competiției.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo