Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Suntem încă în viață"! Reacțiile din tabăra Germaniei, după remiza contra Spaniei de la Mondial

Nicu Savin

Publicat 27/11/2022 la 23:46 GMT+2

Germania nu a luat decât un punct din meciul cu Spania, scor 1-1, dar nemții păstrează șanse la calificarea în optimile Campionatului Mondial. Jucătorii sunt încrezători că pot să bată Costa Rica, iar rezultatul din meciul Spania - Japonia îi va ajuta pentru a ajunge în fazele eliminatorii.

Hansi Flick și Niclas Fullkrug (Germania - Spania, Cupa Mondială Qatar 2022)

Credit imagine: Eurosport

Germania trăiește extrem de periculos la această Cupă Mondială. După eșecul neașteptat în fața Japoniei, la debut, nemții nu au scos decât un punct din derby-ul cu Spania, scor 1-1. Ibericii au condus cu 1-0 după golul lui Morata, dar echipa lui Hansi Flick a fost salvată de Niclas Fullkrug, atacantul lui Werder Bremen, care a restabilit egalitatea spre final cu un șut violent din interiorul careului, după o fază creată de Musiala.
Autorul golului nemților a fost elogiat de Thomas Muller, cel care i-a lăsat locul pe teren în minutul 70: "Fullkrug a intrat foarte bine. Pentru asta e acolo, are mare încredere. A fost un gol grozav cu piciorul drept, este un tip incredibil. Am dat totul pe teren. Suntem încă într-o poziție în care putem ajunge în optimile de finală. Am jucat de la egal la egal împotriva uneia dintre favoritele turneului".
Manuel Neuer a oferit și el primele reacții după meci și are aceeași părere, că Germania are șanse reale de a ajunge în fazele eliminatorii, chiar dacă nu depinde chiar totul de echipa sa.
"A fost greu împotriva spaniolilor, care erau bine dispusi, dar am acceptat lupta. Mari complimente pentru apărarea noastră. Nu am pus capul în pământ după ce Spania a preluat conducerea. Golul egalării a fost senzațional. Cel mai important lucru este că suntem încă în viață. Preferam să avem totul în mâinile noastre, dar ceea ce putem decide este meciul cu Costa Rica", a spus Neuer, citat de Sport1.de.

Hansi Flick, mândru de ehipa Germaniei, după 1-1 cu Spania

Hansi Flick s-a simțit și el ușurat că Germania a scos un rezultat pozitiv și are în continuare șanse la calificare. Selecționerul nemților a declarat că se simte mândru de reacția avută de jucătorii săi după ce s-au văzut condeuși pe tabelă.
"Felicitări echipei, dar am făcut doar un pas. Următorul trebuie să îl facem cu Costa Rica.Fullkrug se descurcă bine cu determinarea cu care șuteazăla poartă. Am avut și șansa să facem 2-1, trebuie să lucrăm la asta. Totul vine cu încredere.
Avem o echipă bună, chiar dacă multe lucruri trebuie tratate diferit. Sunt mândru de reacție. Mentalitatea este ceea ce ne-am propus. Pe teren, jucătorii au fost adevărați războinici. Am întâlnit o echipă de top și am jucat cu ea de pe picior de egalitate. Am dat un răspuns bun, dar încă nu am obținut nimic. Avem nevoie de patru puncte. Dacă luăm acest impuls cu noi și ne concentrăm cu adevărat asupra lucrurilor, atunci multe sunt posibile.", a spus Hansi Flick.
În urma acestui rezultat, Spania este ca și calificată în optimi, în timp ce Germania are nevoie de jocul rezultatelor și în special al golaverajului. Nemții sunt obligați să câștige ultimul meci, contra reprezentativei din Costa Rica, caz în care ar face 4 puncte. Spania va juca cu Japonia și o victorie a niponilor i-ar trimite pe nemții acasă în proporție mare, deoarece e greu de crezut că Germania va avea un golaveraj mai bun decât ibericii.
Șansa Germaniei ar fi Spania să câștige cu Japonia. Nici un egal în acel meci nu i-ar scoate pe nemți din cărți, dar în acest caz vor tebui să câștige la minim două goluri diferență cu Costa Rica. Reprezentativa din America Centrală are și ea șansa ei, care este aceea de a câștiga în fața Germaniei.
Clasamentul grupei
  • 1.Spania - 4 puncte (8-1)
  • 2.Japonia - 3 puncte (2-2)
  • 3.Costa Rica - 3 puncte (1-7)
  • 4.Germania - 1 punct (2-3)
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo