Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tite cere respect pentru istoria și cultura Braziliei: "Dacă mi se va cere să dansez, voi dansa"

Alex Masgras

Publicat 08/12/2022 la 20:06 GMT+2

Brazilia s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar după victoria din optimi în fața Coreei de Sud, scor 4-1. La finalul partidei, jucătorii lui Tite au fost criticați de foști jucători precum Roy Keane sau Graeme Souness din cauza modului în care au sărbătorit golurile marcate în optimi.

Tite balla con i suoi giocatori durante Brasile-Corea del Sud - Mondiali Qatar 2022

Credit imagine: Getty Images

Tite, selecționerul Braziliei, a cerut respect pentru istoria și cultura țării sale, după ce criticile nu au întârziat să apară în urma modului în care jucătorii brazilieni, alături de Tite, au sărbătorit golurile din partida cu Coreea de Sud. Brazilia s-a impus în partida din optimi cu 4-1 și a obținut calificarea în sferturi.
"Dacă mi se va cere să dansez, voi dansa. Nu e echipa mea. Este echipa națională a brazilienilor, iar responsabilitatea mea este să fiu antrenorul ei. Îmi cer scuze, dar nu voi vorbi despre cei care nu cunosc istoria și cultura Braziliei", a spus Tite la conferința de presă premergătoare partidei dintre Brazilia și Croația.
Roy Keane, fostul jucător al celor de la Manchester United, a criticat modul în care brazilienii au sărbătorit reușitele din meciul cu Coreea de Sud, fiind de părere că dansurile acestora au fost lipsite de respect față de adversarii lor:
"Nu am văzut niciodată atâta dans. Nu pot să cred ce văd, nu îmi place asta. Oamenii spun că asta e cultura lor. Eu cred că este lipsă de respect față de adversar", a spus Roy Keane, la finalul partidei dintre Brazilia și Coreea de Sud. Graeme Souness, fostul căpitan al lui Liverpool, a fost de acord cu Keane: "Este o chestiune de timp până când cineva va trece prin jucătorii Braziliei".
În ciuda acestor critici, Vinicius a declarat că jucătorii Braziliei au pregătit mai multe astfel de dansuri pentru a sărbători reușitele, în timp ce Tite a glumit și a spus că trebuie să exerseze mai mult.
Citește și:

Brazilia va întâlni Croația în sferturile de finală ale Cupei Mondiale

După Coreea de Sud, pentru Brazilia urmează Croația în sferturile de finală. Vicecampioana mondială a obținut calificarea în sferturi după ce a trecut de Japonia în optimi la loviturile de departajare. După 120 de minute, scorul a fost 1-1.
Câștigătoarea sfertului de finală dintre Brazilia și Croația va întâlni în semifinale învingătoarea partidei dintre Olanda și Argentina. Ambele partide vor avea loc vineri.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol