Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tite dezminte zvonurile potrivit cărora Gabriel Jesus ar fi venit accidentat la CM: "Continuați să răspândiți minciuni!"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 04/12/2022 la 17:39 GMT+2

Gabriel Jesus, jucătorul Braziliei, s-a accidentat la Campionatul Mondial din Qatar, iar probelemele de sănătate sunt unele grave, așa că acesta a fost nevoit să părăsească turneul final, devenind indisponibil pentru restul partidelor. În tot acest timp, selecționerul Tite dezminte zvonurile potrivit cărora brazilianul ar fi venit deja accidentat la turneul final.

Gabriel Jesus

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Gabriel Jesus s-a accidentat la genunchi în timpul Cupei Mondiale din Qatar, iar turneul final a luat sfârșit pentru el, după meciul cu Camerun din faza grupelor, partidă în care a fost înlocuit în minutul 64.
Veștile proaste nu se opresc aici, întrucât presa din Anglia susține că este vorba despre o accidentare mai gravă, care l-ar putea ține indisponibil și trei luni, ceea ce înseamnă că 2022 s-a terminat pentru el, iar începutul lui 2023 se află sub semnul întrebării, revenirea fiind cel mai probabil așteptată pentru luna martie.
În tot acest timp, s-au vehiculat mai multe scenarii potrivit cărora jucătorul celor de la Arsenal a venit accidentat în Qatar, iar pentru faptul că a forțat s-a ajuns la o accidentarea mai gravă. Selecționerul Tite neagă aceste speculații, ripostând la adresa celor care "răspândesc minciuni", transmițându-le mesajul să se oprească cu astfel de presupoziții.
CITEȘTE ȘI:

Tite neagă zvonurile conform cărora Gabriel Jesus a venit accidentat în Qatar

Selecționerul Braziliei, Tite, a negat vehement afirmațiile potrivit cărora Gabriel Jesus era deja accidentat înainte de a pleca în Qatar pentru Cupa Mondială din 2022.
Jesus s-a accidentat la genunchi în timpul duelului cu Camerun, iar duminică a părăsit Campionatul Mondial, nemaiavând șanse să joace la actuala ediție. Primele vești sunt unele proaste, întrucât se prefigurează că acesta ar putea fi indisponibil și pentru aproximativ trei luni. Unii susțin că Tite este parțial responsabil pentru accidentarea sa, întrucât atacantul ar fi avut probleme încă de dinainte de a veni în Qatar.
Aceste acuze vin în contextul în care s-a vehiculat ă Jesus s-a accidentat înainte de Cupa Mondială, dar selecționerul brazilian a decis să îl convoace la lot chiar și așa, în ciuda faptului că starea sa era una incertă.
Cu toate acestea, Tite a ripostat când a auzit astfel de informații, susținând că acest lucru nu s-ar fi întâmplat niciodată, întrucât este împotriva "eticii" sale.
"Acești mincinoși, care urăsc, continuă să răspândească minciuni. Duceți-vă și ocupați-vă de altceva și nu mai spuneți minciuni!
Este vorba despre responsabilitate și etică. Nu ar fi avut niciodată cum să se întâmple așa ceva. Ne pare rău pentru Gabriel", a declarat Tite, potrivit DailyMail.
Jesus a fost titular în înfrângerea de vineri a Braziliei, scor 0-1 în fața Camerunului, dar a fost înlocuit în repriza a doua, din cauza accidentării suferite la genunchi. În precedentele două dueluri, cu Serbia și Elveția, acesta a jucat din postura de jucător intrat de pe banca de rezerve.

BRAZILIA VA ÎNTÂLNI COREEA DE SUD ÎN OPTIMILE DE FINALĂ DE LA CUPA MONDIALĂ

Gabriel Jesus se alătură astfel lui Alex Telles pe lista jucătorilor indisponibili pentru Brazilia la Cupa Mondială din Qatar.
Pe lângă Jesus și Telles, Tite mai are și alte probleme de lot. Neymar și Danilo au ratat ultimele două partide de la Cupa Mondială tot din cauza accidentărilor.
Brazilia a încheiat faza grupelor cu o înfrângere în fața Camerunului, dar a reușit să încheie pe primul loc Grupa G, în fața Elveției, datorită golaverajului.
În optimile de finală, sud-americanii vor întâlni Coreea de Sud, echipă care a încheiat Grupa H în spatele Portugaliei, grupă din care au mai făcut parte Uruguay și Ghana. De altfel, asiaticii au obținut calificarea datorită faptului că au marcat mai multe goluri decât Uruguay la acest turneu final.
Învingătoarea dintre Brazilia și Coreea de Sud va juca în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar cu învingătoarea partidei dintre Japonia și Croația. Ambele partide vor avea loc luni, 5 decembrie.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo