Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Brazilia și Elveția, ultimele echipe calificate în optimile Cupei Mondiale! Ghana a câștigat degeaba

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 02/12/2022 la 23:17 GMT+2

Faza grupelor Campionatului Mondial din Qatar ajunge astăzi la final, cu ultimele patru meciuri programate din Grupele G și H, acolo unde Brazilia și Portugalia sunt deja calificate matematic, iar alte două formații vor primi și ele biletele pentru următoarea fază a competiției.

Colaj Cupa Mondială

Credit imagine: Eurosport

UPDATE | S-au încheiat și ultimele partide din faza grupelor. Brazilia a fost învinsă, dar s-a calificat în optimi de pe primul loc al grupei G, fiind însoțită de Elveția, care a învins Serbia cu 2-3.
Camerun 1-0 Brazilia: Aboubakar a deschis scorul în prelungirile partidei, înscriind cu capul, din fața porții, după un assist perfect al lui Ngom Mbekeli. Golul nu schimbă situația din clasament, Brazilia și Elveția continuând pe primele două locuri.
Serbia 2-3 Elveția: Freuler și-a dus echipa din nou la conducere, în minutul 48, cu un șut din fața porții. La acest scor, elvețienii sunt calificați în optimi alături de Brazilia.
UPDATE | După prima repriză, în ambele meciuri rezultatele sunt de egalitate: Camerun 0-0 Brazilia și Serbia 2-2 Elveția.
Serbia 2-2 Elveția: Embolo a restabilit egalitatea, în minutul 44, cu un șut din careu, după o pasă foarte bună a lui Widmer prin fața apărării sârbilor. În acest moment, Elveția a revenit pe locul 2.
Serbia 2-1 Elveția: Vlahovic a primit mingea în careu, după o pasă greșită a lui Shaqiri, și a înscris cu un șut pe jos, ducându-și echipa în avantaj. Sârbii sunt, la acest scor, calificați în optimi.
Serbia 1-1 Elveția: Mitrovic a egalat după doar 6 minute, cu o lovitură de cap, după o pasă frumoasă a lui Tadic.
Serbia 0-1 Elveția: Shaqiri a deschis scorul în minutul 20, după un șut deviat la care portarul Milinkovic-Savic nu a putut interveni.
UPDATE | Au început ultimele partide din faza grupelor de la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022.
Echipele de start de la Camerun - Brazilia:
Echipele de start de la Serbia - Elveția:
UPDATE | Fluier final în primele meciuri ale zilei. Coreea de Sud învinge Portugalia, scor 2-1, și cele două echipe se califică împreună în optimi. Uruguay, în ciuda victoriei cu 0-2 în fața Ghanei, este eliminată din competiție.
Coreea de Sud 2-1 Portugalia: Hwang Hee-Chan și-a dus echipa în avantaj, în primul minut al prelungirilor, cu un șut pe jos. La acest scor, coreenii sunt calificați în optimi, în timp ce Uruguay a căzut pe locul 3.
UPDATE | La pauză, Portugalia și Coreea de Sud sunt la egalitate, scor 1-1, în timp ce Uruguay conduce Ghana cu scorul de 2-0.
Ghana 0-1 Uruguay: De Arrascaeta a dublat avantajul echipei sale, în minutul 32, după o pasă superbă a lui Suarez și un șut dn prima, la care portarul ghanezilor nu a avut replică.
Coreea de Sud 1-1 Portugalia: Kim Young-Gwon a restabilit egalitatea, în minutul 27, marcând cu un șut pe centrul porții, după o lovitură de la colțul terenului.
Ghana 0-1 Uruguay: De Arrascaeta a interceptat mingea după o respingere a portarului și l-a învins pe acesta, în minutul 26, înscriind cu capul.
Ghana 0-0 Uruguay: Ayew a ratat o lovitură de la 11 metri, șutând prea slab, spre colțul din dreapta jos al porții, mingea fiind respinsă de Rochet.
Coreea de Sud 0-1 Portugalia: Horta a deschis scorul încă din minutul 5, după o pasă perfectă a lui Dalot, pe care a finalizat-o cu un șut în poarta goală.
UPDATE | Au început primele meciuri ale zilei!
Echipele de start la Coreea de Sud - Portugalia:
Echipele de start la Ghana - Uruguay:

Articol inițial scris de Maria Olteanu
Tabloul optimilor de finală este aproape finalizat, cu doar câteva ore înainte de startul ultimelor patru jocuri din faza grupelor de la această ediție a Campionatului Mondial.
14 formații s-au calificat deja în optimi, rămânând doar două necunoscute înaintea jocurilor care se vor consuma vineri seara. Primele 6 meciuri din optimile de finală sunt și ele stabilite, Brazilia și Portugalia fiind singurele echipe care urmează să își afle viitoarele adversare abia după jocurile de astăzi.
Ultimele patru dueluri din grupe le va aduce față în față pe componentele Grupelor G și H, urmând ca la capătul meciurilor de vineri seara să fie stabilit în întregime tabloul optimilor de finală, fază care va debuta mâine, cu două partide, și care va continua până marți, 6 decembrie, cu alte câte două dueluri în fiecare zi.
Până acum, s-au calificat în optimile de finală Olanda, Senegal, Anglia, SUA, Argentina, Polonia, Franța, Australia, Japonia, Spania, Maroc, Croația, Brazilia și Portugalia, formații care au terminat pe primele două locuri în grupă sau care, în cazul ultimelor două, sunt sigure că nu mai pot pierde una dintre primele două poziții după meciurile de astăzi.
Așadar, pentru ultimele două locuri rămase disponibile se luptă vineri seara nu mai puțin de șase formații, câte trei în fiecare grupă, toate păstrând șanse matematice să meargă mai departe în optimi.
Așadar, până acum s-au stabilit următoarele optimi de finală:
Sâmbătă, 3 decembrie:
  • Olanda - SUA, ora 17:00
  • Argentina - Australia, ora 21:00
Duminică, 4 decembrie:
  • Franța - Polonia, ora 17:00
  • Anglia - Senegal, ora 21:00
Luni, 5 decembrie:
  • Japonia - Croația, ora 17:00
Marți, 6 decembrie:
  • Maroc - Spania, ora 17:00
Meciurile de la Campionatul Mondial vor putea fi urmărite în direct la TVR și pe Eurosport.ro, unde vă vom ține la curent cu cele mai importante informații venite din Qatar, în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie, până când una dintre țările participante va ridica trofeul deasupra capului.
Calculele rămân interesante în Grupele G și H, acolo unde se poate întâmpla orice, căci singurele două certitudini înaintea meciurilor din această seară sunt Portugalia și Brazilia.
În Grupa G, Brazilia este lider, cu 6 puncte după două victorii, la fel cum este și Portugalia în Grupa H, după două izbânde în primele două dueluri. Pentru celălalt loc rămas disponibil în fiecare grupă vor lupta trei formații, care au trei puncte sau doar un punct la capătul primele două etape.
Ziua fotbalistică în Qatar va începe la ora 17:00, cu ambele dueluri din Grupa H, și va continua de la ora 21:00, cu meciurile contând pentru Grupa G.
CITEȘTE ȘI:

AZI AFLĂM ULTIMELE 2 ECHIPE CALIFICATE ÎN OPTIMILE DE FINALĂ ALE CUPEI MONDIALE

Grupele G și H își vor definitiva astăzi situația, iar patru echipe, primele două ocupante din fiecare grupă, vor merge în optimile de finală, acolo unde se vor întâlni între ele, în mod încrucișat. Brazilia, distribuită în Grupa G, și Portugalia, din Grupa H, sunt sigure că nu mai pot pierde unul dintre primele două locuri, care le califică în optimi.
Primele două meciuri ale zilei de vineri sunt în Grupa H, unde trei formații se luptă pentru un singur loc disponibil în optimi. Partidele vor începe simultan, la ora 17:00.
Coreea de Sud va întâlni deja calificata Portugalia, în timp ce Ghana se va duela cu Uruguay pentru un loc în primele 16 echipe ale lumii.
Așadar, lusitanii care vor întâlni Coreea de Sud în ultimul meci au nevoie de un punct care le-ar asigura primul loc în grupă, ceea ce ar însemna evitarea unui duel cu Brazilia în optimi. Asiaticii speră și ei la calificare, dar au nevoie neapărată de victorie.
Ghana are nevoie de minim un punct în duelul cu Uruguay pentru a trece în faza următoare. Totuși, africanii ar trebui să învingă formația celestă pentru a fi siguri de locul în rundele eliminatorii.
În caz că Ghana va remiza cu Uruguay, iar Coreea de Sud va câștiga contra Portugaliei, diferența se va face la golaveraj între africani și asiatici. La fel se va întâmpla și dacă Uruguay va câștiga contra Ghanei, iar sud-coreenii vor produce surpriza contra Portugaliei.
Rezultate Grupa H:
  • Uruguay - Coreea de Sud 0-0
  • Portugalia - Ghana 3-2
  • Coreea de Sud - Ghana 2-3
  • Portugalia - Uruguay 2-0
Clasament după primele două etape în Grupa H:
  • 1. Portugalia - 6 puncte
  • 2. Ghana - 3 puncte
  • 3. Coreea de Sud - 1 punct
  • 4. Uruguay - 1 punct

Cine se califică în optimi din "Grupa morții"

Grupa G a fost considerată după tragerea la sorți o adevărată "grupă a morții", căci trei echipe, Brazilia, Elveția și Serbia, se luptă pentru doar două locuri în optimi. Naționala lui Neymar a obținut deja biletele pentru optimi, așa că a scăpat de emoții, în timp ce Serbia și Brazilia vor lupta în meci direct pentru a rămâne în competiție.
Elveția este la mâna ei, dar va trebui să tragă tare în ultimul meci, acolo unde va întâlni Serbia. În etapa a treia, Elveția are nevoie de minim un egal, cu condiția ca Brazilia să nu piardă în fața Camerunului.
Pentru Serbia lucrurile sunt simple: victoria contra Elveției o va duce în optimi, dar totul se va juca la golaveraj dacă naționala Camerunului va izbuti o surpriză uriașă și va învinge Brazilia, lucru puțin probabil.
Rezultate Grupa G:
  • Elveția - Camerun 1-0
  • Brazilia - Serbia 2-0
  • Camerun - Serbia 3-3
  • Brazilia - Elveția 1-0
Clasament după primele două etape în Grupa G:
  • 1. Brazilia - 6 puncte
  • 2. Elveția - 3 puncte
  • 3. Camerun - 1 punct
  • 4. Serbia - 1 punct

PROGRAMUL ZILEI DE VINERI DE LA CAMPIONATUL MONDIAL

  • Coreea de Sud - Portugalia, ora 17:00 (Grupa H)
  • Ghana - Uruguay, ora 17:00 (Grupa H)
  • Serbia - Elveția, ora 21:00 (Grupa G)
  • Camerun - Brazilia, ora 21:00 (Grupa G)
Eurosport a realizat analiza echipelor din fiecare grupă, așa că iată mai jos preview-urile Grupelor G și H înaintea Campionatului Mondial din 2022.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol