Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un coleg de-al lui Kevin De Bruyne are doar cuvinte de laudă la adresa mijlocașului lui Man. City

Eurosport
DeEurosport

Publicat 16/11/2022 la 16:54 GMT+2

Legitimat la Everton, Amadou Onana a vorbit la superlativ cu privire la rivalul său din Premier League, pe care în consideră un adevărat idol, cu toate că nu joacă pe același post pe care evoluează și Kevin De Bruyne la Manchester City.

Kevin de Bruyne für Belgien

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Unul dintre tinerii fotbaliști talentați ai Belgiei a oferit un interviu pentru FIFA în care a vorbit despre vestea primită privind participarea la Mondial, dar și despre modul cum se simte să reprezinte Belgia, cu toate că s-a născut și a copilărit o parte din viață în Senegal. Mai mult, acesta și-a lăudat colegii de vestiar, în special pe Kevin De Bruyne, pe care-l consideră în top 3 cei mai buni fotbaliști din lume și chiar printre cei mai buni din toate timpurile.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano

Amadou Onana va reprezenta Belgia la CM din Qatar

Cotat la 35 de milioane de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt, Amadou Onana n-a avut o copilărie ușoară, pentru că s-a născut în capitala Senegalului, Dakar, iar la 11 ani a schimbat total mediul, ajungând să se mute cu familia sa în Belgia. A început fotbalul la academia Zulte Waregem, apoi a jucat în Germania la echipele de juniori ale Hoffenheim, a ajuns gratuit la Hamburg în 2020, iar la doar un an distanță a fost vândut la Lille pentru 12,6 milioane de euro, echipă care l-a ținut, de asemenea, doar un an. De pe 9 august face parte din angrenajul echipei de Premier League, după ce "caramelele" au plătit 35 de milioane de euro pentru mijlocașul defensiv.
A jucat la toate selecționatele de tineret ale Belgiei, a debutat anul acesta pentru cea de seniori, iar acum face parte din lotul pentru participarea la Campionatul Mondial din Qatar, la doar 21 de ani. În ciuda vârstei fragede, se simte responsabil să își reprezinte țara adoptivă pe cea mai importantă scenă din fotbalul mondial.
"Belgia e o țară care m-a primit într-un mod foarte, foarte călduros. Am foarte multe de dat înapoi Belgiei, este o parte din mine.
Când am auzit știrile că am fost convocat, prima persoană cu care am vorbit a fost mama mea. Am devenit foarte emoționat. Ea a renunțat la propria casă pentru a ne face nouă viața mai bună. A fost un moment special și nu este doar pentru mine, ci și pentru cei pe care-i îndrăgesc.
Când mă uit în jurul meu în vestiar, e nebunie! Îmi spun 'Wow, aceștia sunt băieții cu care obișnuiam să joc pe Playstation'. Sunt jucători de talie mondială, dar și eu sunt un fotbalist bun. Când am intrat prima dată la națională, ei chiar au avut grijă de mine, mi-au dat sfaturi despre cum să mă adaptez mai ușor. E o plăcere să fii alături de ei, ne distrăm împreună.
Sunt înconjurat de fotbaliști incredibili. Îți poți dori mai mult?", a spus Amadou Onana.
Citește și:

Onana îl idolatrizează pe Kevin De Bruyne

Belgia a avut în ultimii ani fotbaliști de excepție, însă unul dintre cei mai buni, un adevărat lider de generație este Kevin De Bruyne. Mijlocașul lui Manchester City este foarte bine văzut de colegii săi, iar Amadou Onana chiar îl consideră unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului.
"Abilitățile sale tehnice, viziunea .. este pur și simplu uimitor. Poate găsi pase pe care nimeni altcineva nu ar putea. Pentru mine, el este în top 3 cei mai buni fotbaliști de pe planetă. Și, după părerea mea, unul dintre cei mai buni care au existat vreodată", a declarat Onana despre rivalul său din Premier League.
De asemenea, mijlocașul lui Everton a vorbit despre noua generație a Belgiei, din care face parte, care poate egala sau chiar depăși generația din care fac parte De Bruyne, Hazard sau Lukaku.
"E o responsabilitate grea să le calci pe urme. Au realizat lucruri incredibile și va fi greu, dar vom munci pentru asta. Sunt multe lucruri pe care le putem construi și știu că va fi nevoie de multă muncă pentru a ajunge acolo unde este această generație, dar avem calitate. De aceea nu sunt îngrijorat despre viitorul Belgiei.
Cred în mine, în abilitățile mele și în munca mea. Merg la Cupa Mondială pentru a produce un impact, nu e doar pentru a spune că sunt acolo și e ok. Nu am nicio limită și nici nu-mi voi pune vreodată.
Pur și simplu nu simt presiunea, eu joc fotbal pentru că iubesc să fac asta și vreau să mă distrez. Pentru mine, presiunea este pe cei care se luptă în război sau cei care nu știu ce vor mânca a 2-a zi. Aceea este adevărata presiune.
Antrenorul știe că dacă îmi oferă libertate, pot fi un jucător care poate face diferența. Trebuie să avem încredere în noi, să nu fim aroganți și să fim focusați total pentru fiecare meci. Am senzația că ne putem bate cu oricine. Aceasta este mentalitatea mea, mentalitatea în care oricine trebuie să fie. Sunt multe echipe dure, dar și noi suntem duri", a declarat mijlocașul belgian.
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo