Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un copil care s-a născut în ziua finalei CM a fost botezat după 3 jucători de senzație ai Argentinei

Eurosport
DeEurosport

Publicat 26/12/2022 la 21:55 GMT+2

Un bebeluș născut în Argentina chiar pe data de 18 decembrie, când naționala "pumelor" a câștigat cel de-al 3-lea trofeu mondial din istorie, a fost botezat după 3 jucători ai lui Scaloni care au impresionat în Qatar.

Lionel Messi, Enzo Fernandez & Julian Alvarez la Cupa Mondială

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Ziua de 18 decembrie va rămâne cu siguranță una de mare sărbătoare pentru o familie din Argentina, pentru că pe lângă faptul că naționala "pumelor" a cucerit Cupa Mondială pentru a 3-a oară în istorie, s-a născut și copilul lor, cu două ore înainte de disputarea marii finale cu Franța.
În Jose C. Paz, un oraș din provincia Buenos Aires, chiar în ziua marii finale a Cupei Mondiale din Qatar s-a născut un copil a cărui nume va aminti mereu despre super performanța reușită de argentinieni, pentru că părinții săi au decis ca fiul lor să poarte numele a celor mai buni 3 sud-americani care au cucerit trofeul mondial. Mama acestuia a făcut o promisiune înaintea meciului cu Mexic, din etapa a 2-a a fazei grupelor pe care a respectat-o ulterior.

Bebelușul botezat după 3 fotbaliști ai Argentinei

Bebelușul venit pe lume chiar înaintea disputării finalei Cupei Mondiale a fost botezat după 3 dintre cei mai buni jucători ai "pumelor" în Qatar, Lionel Enzo Julian Altamirano.
După primul meci al naționalei conduse de Lionel Scaloni, pierdut în fața Arabiei Saudite, fanii din Argentina au devenit ușor reticenți cu privire la șansele pe care le au favoriții lor să ridice trofeul, însă au continuat să creadă în șansa acestora. La fel s-a întâmplat și în cazul mamei nou-născutului, pentru că a admis că inițial intenționa să îl numească pe copil Enzo Julian, după cei doi jucători care au crescut la River Plate (Enzo Fernandez și Julian Alvarez), însă a făcut o promisiune că dacă Argentina va reuși să ajungă în finală și să câștige trofeul, îi va pune și al 3-lea prenume, după cel al legendarului Messi.
"Urma să se numească Enzo Julian, ca jucătorii crescuţi la River Plate. Era deja stabilit. Însă a primit şi numele Lionel după o promisiune pe care am făcut-o. Dacă Argentina câştigă trofeul, primeşte prenumele Lionel", a spus Camila Iribarren, mama băiețelului.
Ulterior, tatăl copilului, Enzo Altamirano, a confirmat faptul că numele acestuia reprezintă prenumele celor 3 jucători care au impresionat în Qatar, Lionel Messi, care a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, Julian Alvarez, al 2-lea golgheter al "pumelor", cu 4 reușite și Enzo Fernandez, desemnat cel mai bun tânăr fotbalist de la Cupa Mondială din Qatar.
Citește și:

Lionel Messi, "Moș Crăciun" al argentinienilor

Pe contul oficial de Twitter al selecționatei de fotbal a Argentinei a apărut în seara Ajunului un videoclip emoționant cu un copil care aleargă entuziasmat spre bradul de Crăciun să vadă ce cadouri a primit, iar când deschide cutia, rămâne uimit de ceea ce i-a adus "Moș Crăciun", trofeul Cupei Mondiale.
Îl ridică, îl sărută și spune "Mulțumesc, papa Lionel", un mesaj dedicat în primul rând decarului "pumelor", Lionel Messi, care a adus mult râvnitul trofeu după evoluții foarte bune la turneul final din Qatar.
"Mulțumim, Papa Lionel! Cel mai de preț cadou este deja acasă. Felicitări tuturor argentinienilor", a fost descrierea clipului postat,
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol