Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un proaspăt campion mondial retrăiește zilnic finala din Qatar împotriva Franței

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/02/2023 la 12:49 GMT+2

Magia serii de 18 decembrie nu poate fi uitată foarte ușor de argentinieni, mai ales de fotbaliștii sud-americani care au pus umărul la una dintre cele mai mari performanțe din istoria țării lor. Este cazul și unui fundaș central din lotul lui Scaloni, care admite că zilnic revede finala din Qatar.

Cristian Romero | Argentina | World Cup 2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Finala Cupei Mondiale din Qatar este prezentă în memoria oricărui microbist, mai ales datorită intensității meciului, dar și a deznodământului final, cu Lionel Messi ridicând trofeul pe care și l-a dorit cel mai mult în întreaga carieră chiar la ultima șansă a sa.
Argentina a condus cu 2-0, a fost egalată de o dublă senzațională a lui Kylian Mbappe în minutele de final, a preluat din nou conducerea în reprizele de prelungiri, însă tot Mbappe le stingea din elanul sud-americanilor după un nou penalty transformat. Franța chiar era cât pe ce să dea lovitura la ultima fază, când Kolo Muani a rămas singur cu portarul, dar parada lui Emiliano Martinez a făcut ca meciul să meargă la loviturile de departajare. Messi și compania s-au impus în urma ratărilor lui Coman și Tchouameni și au creat o adevărată sărbătoare în țara lor natală.

Fotbalistul argentinian care retrăiește zilnic finala din Qatar contra Franței

Titular în aproape toate meciurile disputate de naționala Argentinei la Cupa Mondială din Qatar, Cristian Romero încă se află într-o stare euforică după ce a reușit să cucerească al 3-lea astfel de trofeu din istoria țării sale. Doar în partida cu Mexic nu a fost în primul 11 al lui Lionel Scaloni, însă tot a intrat pe parcurs, la 5 minute după ce Lionel Messi a deschis scorul.
Fundașul de 24 de ani legitimat la Tottenham a povestit că ce a trăit pe parcursul desfășurării turneului final din Qatar nu a trăit niciodată în viață, iar marea finală împotriva Franței i-a intrat adânc în suflet, pentru că pe lângă faptul că "pumele" au triumfat, partida în sine a fost una dintre cele mai spectaculoase văzute în fotbal, cu un nivel al emoțiilor la cote maxime.
Romero a recunoscut că de când s-a întors în Argentina să celebreze alături de fani, a fost atât de impresionat, încât acum își face timp să se uite în fiecare zi la finala de pe 18 decembrie și să retrăiască acele momente magice.
"Mă uit la finala contra Franței în fiecare zi. Fac asta și pentru că am fost impresionat de felul în care eu și colegii mei am fost primiți acasă, dar și pentru că am rămas complet uluit de modul în care fanii au sărbătorit câștigarea trofeului.
Cred că am meritat să câștigăm Campionatul Mondial. Avem un grup puternic la echipa națională, care a fost tot timpul unul unit.
La începutul Cupei Mondiale, eram obosit din punct de vedere psihic. Acest turneu a fost foarte solicitant din acest punct de vedere. Nu mai trecusem prin asta înainte", a declarat Cristian Romero.
Citește și:

Cristian Romero a vrut să se lase de fotbal în urmă cu 5 ani

În cadrul aceluiași interviu pe care l-a acordat pentru Paramount+ Mexico, fundașul lui Tottenham a recunoscut că în urmă cu 5 ani se gândea serios să se retragă din fotbal, pe când avea doar 19 ani și evolua încă în Argentina la Belgrano, înainte de a face pasul către fotbalul european.
"Iubesc să joc fotbal și am numărat orele până când m-am întors la echipa de club să joc din nou alături de colegii mei. Adevărul este că mă simt foarte fericit acum.
Mă gândesc la faptul că în urmă cu 5 ani am fost foarte aproape să mă las de fotbal, dar acum joc în cel mai bun campionat din lume.
Să fiu campion mondial pentru mine este cel mai bun lucru, așa că nu am de ce să mă plâng", a mai spus Romero.
Romero a fost adus în Europa de Genoa, care a plătit în 2018 4,25 milioane de euro, apoi a fost cumpărat de Juventus pentru 31 de milioane, de Atalanta cu 17 milioane și în cele din urmă a ajuns în Premier League la Tottenham, formație care a achitat pentru apărător 50 de milioane de euro. După ce a câștigat turneul final din Qatar, cota sa de piață a devenit cea mai mare din întreaga carieră, de 60 de milioane de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol