Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Van Gaal nu se teme atât de mult de Messi. Declarația antrenorului batav și replica lui Scaloni

Andrei Nicolae

Publicat 09/12/2022 la 17:25 GMT+2

Astăzi are loc sfertul de finală dintre Argentina și Olanda, iar ochii sunt din nou pe Lionel Messi și pe modalitatea prin care Louis van Gaal va încerca să îl stopeze. Selecționerul batavilor a fost asaltat cu întrebări referitoare la tacticile împotriva sud-americanului, iar răspunsul tehnicianului a fost unul calm și cinic.

Van Gaal unterstützt Enrique nach Entlassung

Credit imagine: Perform

Cei doi granzi ai fotbalului internațional se vor întâlni în această seară pentru a șasea oară în cadrul Cupei Mondiale. Ultimul meci direct a fost câștigat de "pume" la turneul din 2014, când națioanala sud-americană a trecut de batavi în semifinale după loviturile de departajare.
Cel mai important jucător care se va afla pe terenul de la Lusail Iconic Stadium este în mod clar Lionel Messi, motiv pentru care antrenorul olandezilor, Van Gaal, a fost întrebat cum îl va opri pe "micul magician", în cadrul unei conferințe de presă. Replica selecționerului a fost una calmă, deoarece batavul nu a părut că își face griji în privința starului de la PSG.
"Nu vă vom dezvălui niciun plan, ar fi prostesc din partea noastră să o facem. Dar nu este așa dificil să vii cu un răspuns legat de cum să îl oprești. Probabil vei bloca și vei închide liniile de pase. Nu văd ca asta (n.r. modalitatea de a-l opri pe Messi) să creeze vreun mare circ", a declarat Van Gaal, citat de Daily Mail.
Citește și:

Replica lui Lionel Scaloni, selecționerul Argentinei

Răspunsul tehnicianului "pumelor" nu a ezitat să apară după declarația lui Van Gaal, iar Scaloni a spus că încă nu este sigur de tactica pe care o vor aborda adversarii săi din această seară. Tehnicianul a dezvăluit chiar că și el este predispus să facă schimbări în tactica sa, în cadrul unei conferințe de presăi de ieri.
"Vom vedea ce se întâmplă cu Lionel mâine. Suntem obișnuiți ca adversarii noștri să vină cu ceva diferit. Nu vrem să sărim la concluzii. Poate vom veni și noi cu diferențe tactice. Putem face ceva diferit pentru a-i vătăma. Iar dacă ei vor decide să îl marcheze pe Lionel om la om, vom ține cont și de asta."
Partida Argentina – Olanda are loc astăzi de la ora 21:00, pe Stadionul Lusail, iar câștigătoarea o va înfrunta pe Croația sau Brazilia în careul de ași.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol