Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Verdict clar înainte de duelul Spania - Germania! "Nu poți să mergi la Mondial și să faci asta"

Bianca Dumitru

Actualizat 26/11/2022 la 14:49 GMT+2

Germania va înfrunta Spania în al doilea meci din grupele de la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022. Înaintea partidei, Lukas Podolski a vorbit despre presiunea pusă pe umerii fotbaliștilor lui Hansi Flick și despre rezultatele obținute în prima etapă.

Thiago Alcantara of Spain battles for possession with Timo Werner of Germany during the UEFA Nations League group stage match between Germany and Spain at Mercedes-Benz Arena

Credit imagine: Getty Images

Germania a debutat cu stângul la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022, fiind învinsă de Japonia, cu scorul de 1-2. Naționala lui Hansi Flick este astfel obligată să nu mai piardă niciun meci pentru a mai spera la calificarea în optimile competiției.
O misiune destul de grea, ținând cont că următorul adversar al nemților este Spania, care a obținut cea mai clară victorie din manșa inaugurală, scor 7-0 în fața reprezentativei din Costa Rica.
Înaintea derby-ului din grupa E, Lukas Podolski a vorbit despre cele două naționale. Fostul internațional german a punctat că toată presiunea va fi pe umerii jucătorilor lui Flick.
Fotbalistul în vârstă de 37 de ani a spus și că se așteaptă la o partidă interesantă pentru Spania este o echipă puternică și a criticat prestația celor din Costa Rica, evidențiind rezultatul dezastruos din prima etapă.
Citește și:

"Nu poți să mergi la Cupa Mondială și să iei 7 goluri"

"Desigur că toată presiunea este asupra Germaniei, pentru că nu a câștigat primul meci. Și, în plus, joacă împotriva Spaniei, cea mai puternică rivală din grupă.
Va fi un meci foarte diferit. De ambele părți sunt jucători de talie mondială. Suntem mereu aproape unii de ceilalți. Îmi amintesc când am pierdut în 2008 împotriva lor la Euro și în semifinalele Cupei Mondiale din 2010, când am pierdut tot la un gol. Aceste rezultate sunt întotdeauna aproape, dar acest meci este diferit.
Nu cred că Spania va ieși să pună autobuzul în poartă, va fi un meci deschis și Spania va dori să-l câștige. Va fi foarte interesant. Va fi multă calitate pe teren.
Nu am putut vedea partida cu Costa Rica, dar doar rezultatul mi-a dat o idee despre calitatea jocului. Nu poți să mergi la Cupa Mondială și să primești șapte goluri. Dar Germania nu este Costa Rica.
De asemenea, este adevărat că nu este ușor să marchezi șapte goluri într-un meci de la Cupa Mondială. Știm deja cum joacă Spania și cine este, de aceea meciul va fi cu atât mai interesant pentru că știm deja că presiunea este de partea germană", a spus Podolski pentru As.com.
Duelul dintre Spania și Germania, contând pentru a doua etapă a grupei E, este programat duminică, de la ora 21:00.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo