Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Verdict final în cazul golului "fantomă" al Japoniei, care a trimis Germania acasă de la Mondial

Cristian Mihală

Actualizat 02/12/2022 la 14:09 GMT+2

BeIN a reprodus faza de la golul doi al Japoniei în 3D și a concluzionat că, pentru milimetri, circumferința balonului nu depășise complet linia de fund a terenului.

Japan's forward #09 Kaoru Mitoma (L) crosses the ball for his team's second goal during the Qatar 2022 World Cup Group E football match between Japan and Spain at the Khalifa International Stadium in Doha on December 1, 2022.

Credit imagine: Getty Images

Japonia s-a impus cu 2-1 în confruntarea cu Spaniai, golul doi reușit de niponi fiind unul controversat. VAR a studiat îndelung faza și într-un final a validat reușita, dar diferite imagini care au circulat pe rețelele de socializare au pus sub semnul întrebării hotărârea. Există diverse unghiuri care creează senzația că mingea ar fi depășit cu întreaga circumferință linia și, în consecință, golul trebuia anulat.
Se presupune că în sala de arbitraj video arbitrii VAR au avut o reproducere virtuală pe care au luat-o în considerare când s-a luat hotărârea finală, dar aceasta a lipsit de pe transmisie.

Decizia VAR a fost corectă: pentru milimetri, golul Japoniei a fost validat corect

Bein Sports a simulat această tehnologie 3D și a prezentat câteva imagini digitale în care se poate trage o concluzie clară: pentru doar câțiva milimetri mingea nu ieșise complet. În consecință, întregul mister legat de golul care a eliminat Germania de la Mondial pare să se fi risipit: VAR a luat decizia corectă la golul doi al "samurailor albaștri".
Imagine 3D de la golul doi al Japoniei
Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată, în 2001, când Spania s-a impus cu 1-0 într-un meci amical.
Spania s-a calificat în optimi de pe locul secund, după un debut fulminant, 7-0 cu Costa Rica, şi apoi două meciuri mai puţin convingătoare, 1-1 cu Germania şi 1-2 cu Japonia.
Paradoxal, eşecul cu Japonia aduce selecţionatei ''La Roja'' un adversar va facil la prima vedere în optimile de finală, câştigătoarea Grupei F, Marocul, meciul fiind programat pe 6 decembrie (Education City Stadium - Doha, 17:00).
Japonia, care a câştigat grupa după 2-1 cu Germania, 0-1 cu Costa Rica şi 2-1 cu Spania, va înfrunta a doua clasată din Grupa F, Croaţia, vicecampioana mondială, meci care va avea loc pe 5 decembrie (Al Janoub Stadium - Al Wakrah, 17:00).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo