Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Victorie după șapte meciuri la Campionatul Mondial pentru Australia!

Marian Ursescu

Actualizat 26/11/2022 la 14:12 GMT+2

Tunisia a dominat disputa, dar golul căzut în prima repriză, a stabilit scorul final. Șanse mari pentru canguri de a se califica în optimi. Totul se decide în ultima etapă, în fața Danemarcei

Mitchell Duke dopo il gol dell'1-0 (Tunisia-Australia)

Credit imagine: Getty Images

Tunisia era considerată favorită în fața Australiei, după ce în prima etapă, reușise un egal fără goluri, contra Danemarcei, 0-0. De partea cealaltă, Australia a condus în meciul ei de deschidere, contra Franței, dar până la urmă ”cangurii” nu au rezistat și au primit 4 goluri!

Doar Brazilia le dăduse gol în ultimele 10 meciuri!

După ce a fost învinsă de Burkina Faso cu 1-0 în sferturile de finală la Cupa Africii, la începutul acestui an, Tunisia a avut 9 meciuri din 10 fără înfrângere. Doar Brazilia a învins-o în acest interval, cu 5-1, într-un amical în luna septembrie. În toate cele 9 jocuri de invincibilitate a evitat și primirea unui gol echipa lui Jalel Kadri.
Numai că, africanii au primit gol pe Al Janoub Stadium. Mitchell Duke a trimis cu capul în poartă excelenta centrare venită de la Craig Goodwin. Era minutul 24. Mitchell Duke este doar al doilea jucător australian care a marcat după o lovitură de cap, la Cupa Mondială! Primul a fost Tim Cahill, cel care care a făcut-o de două ori (contra Serbiei în 2010 și contra Chile în 2014).
A urmat pe finalul primei reprize un forceps al tunisienilor, ocazii mari ratate, dar golul nu a picat. Cele mai mari ocazii venite în prelungiri. Mai întâi, Mohamed Drager, din interiorul careului mare a șutat, dar doar într-un fundaș australian care a deviat în corner. Apoi Youssef Msakni a avut o poziție perfectă, de la doar 10 metri, dar nu a găsit nici el spațiul porții.

Veneau după 7 meciuri fără victorie

„Cangurii” sunt la a cincea prezență consecutivă la Mondial și încă speră la a doua calificare în fazele elimiatorii, după ce au mai reușit acest lucru în 2006, în Germania. Dar înaintea meciului cu Tunisia, australienii aveau șapte meciuri la rând fără victorie, șase dintre acestea fiind pierdute! Egalul din această serie a fost înregistrat în Rusia, când a terminat 1-1 cu Danemarca, adversara din etapa a 3-a în Grupa D.
Australienii s-au apărat excelent în repriza a doua, nu au mai pus niciun preț pe fazele de atac, fiind interesați doar să nu primească gol. Și au reușit, tunisienii neavând mari ocazii. Doar Khazri a mai avut o oportunitate, în finalul meciului, dar a tras slab și Ryan a prins lejer.

Clasament grupa D

  • 1. Franța 3p
  • 2. Australia 3p
  • 3. Danemarca 1p
  • 4. Tunisia 1p
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo