Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

VIDEO | Scene superbe în Croația după cucerirea medaliilor de bronz la Mondialul din Qatar

Ion Alexandru

Publicat 18/12/2022 la 08:58 GMT+2

Croația a cucerit pentru a treia oară în ultimii 30 de ani medalii la Mondial. În 1998, după ce a eliminat și România, naționala croață a prins locul 3, iar în 2018 a jucat finala de la Moscova. Victoria din finala mică împotriva Marocului a adus a doua medalie de bronz din istorie pentru Croația.

Petrecerea de la Zagreb după ce naționala Croației a terminat pe locul 3 la Mondial

Credit imagine: Eurosport

Croația a învins Marocul în meciul pentru locul 3 de la Mondialul din Qatar, iar fanii au petrecut până dimineața pentru a sărbători această nouă performanță obșinută de Modric, Kovacic sau Lovren, vicecampionii mondiali din 2018.
La Mondialul din Rusia, această echipă condusă de Zlatko Dalic a reușit să ajungă până în finala pierdută cu 4-2 în fața Franței. În Qatar, Croația a pierdut clar semifinala cu Argentina, dar echipa lui Dalic s-a revanșat în finala mică. Naționala croată a profitat de marile absențe din defensiva marocană și s-a impus cu 2-1.
Sărbptoarea de Zagreb a prevestit Reveionul!
Citește și:

Dalic și o dedicație specială

Actualul selecționer al Croației, Zlatko Dalic și-a felicitat jucătorii și a subliniat importanța acestei performanțe, dar nu l-a uitat nici pe Ciro Blazevic, selecționerul care a cucerit medalia de bronz în urmă cu 24 de ani:
"Aceasta este o medalie de bronz, dar are strălucire de aur. Am câștigat un meci dificil, dar este grozav , o medalie pentru toată Croația și pentru oamenii noștri, pentru toți cei care ne urmăresc, care ne susțin și care ne iubesc în toată lumea. Două campionate, două medalii, e ceva fantastic! Multe felicitări jucătorilor mei! Aș vrea să dedic această medalie, această victorie unui singur om, Ciro Blazevic. Boss, asta e pentru tine, este medalia ta. Eu pot să câștig cinci medalii, dar tu ești antrenorul tuturor antrenorilor", a spus Zlatko Dalic la finalul partidei de la Doha.
Au mai rămas Argentina și Franța! Cine câștigă trofeul Cupei Mondiale din Qatar 2022?
Finala dintre Argentina și Franța, de la Campionatul Mondial din Qatar 2022, este programată astăzi, de la ora 17:00. Meciul va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo