Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vinicius vrea să rupă un contract de 8 milioane de € dintr-un motiv uluitor! Anunțul brazilienilor

Nicu Savin

Publicat 06/12/2022 la 14:08 GMT+2

Vinicius se află într-o formă excelentă la Cupa Mondială, iar aseară a fost printre marcatorii Braziliei în victoria clară contra Coreei de Sud, scor 4-1, în optimile de finală. Starul lui Real Madrid a atras atenția presei din țara sa dintr-un alt motiv și anume pentru că deschis un proces cu celebra companie Nike, cu care are contract. Brazilianul vrea ruperea înțelegerii dintr-un motiv uluitor.

Vinicius Jr.

Credit imagine: Getty Images

Vinicius Jr. a este titular de drept la naționala Braziliei la Cupa Mondială din Qatar, iar aseară a marcat și primul său gol pe cea mai importantă scenă a fotbalului, deschizând scorul în partida câștigată categoric de Selecao, 4-1 în fața Coreei de Sud.
Atacantul lui Real Madrid nu a atras însă atenția doar prin evoluțiile foarte bune din ultima vreme, ci și printr-o chestiune extrasportivă. Brazilienii de la O Globo anunță că starul de 22 de ani a deschis un proces împotriva celor de la Nike, care îi oferă anual 8 milioane de € pentru a le reprezenta imaginea.
Conform sursei citate, Vinicius dorește rezilierea imediată a contractului cu celebra companie de echipament sportiv, deoarece ar fi primit un model învechit de ghete pentru Cupa Mondială. În plus, acesta ar fi fost exclus de brand-ul american dintr-o reclamă produsă înaintea turneului final, ceea ce i-a întărit convingerea că nu este tratat corect de sponsorul său.

Vinicius vrea să renunțe la contractul cu Nike, care îi aduce 8 milioane de € anual

Vinicius și avocații săi ar fi demarat procedurile legale pentru încetarea contractului cu Nike încă de dinaintea Cupei Mondiale și urmează ca instanța să se pronunțe în această speță foarte ciudată. Contractul dintre Vinicius și cei de la Nike este valabil până în 2028, astfel că brazilianul ar urma să renunțe la aproximativ 50 de milioane de € în urma rezilierii.
Totuși, e foarte probabil ca atacantul să aibă pe masă o ofertă mult mai avantajoasă de la o altă companie de echipament sportiv, din moment ce își dorește atât de tare să renunțe la contractul cu Nike. De notat că cele două părți colaborează de 9 ani, încă de pe vremea când actualul star avea doar 13 ani.
Evident, procesul cu Nike este în plan secund în această perioadă, deoarece Vinicius se concentrează exclusiv pe Cupa Mondială, unde Brazilia este deja în sferturi. Croația va fi următoarea adversară a sud-americanilor, iar dacă va ajunge în semifinale, naționala lui Tite se va duela pentru un loc în ultimul act cu Olanda sau Argentina. De pe cealaltă jumătate de tablou, Franța, Anglia, Spania sau Portugalia sunt marile favorite să ajungă în marea finală.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo