Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Violențe grave pe străzile din Bruxelles, după ce Belgia a pierdut în fața Marocului, la Mondial

Nicu Savin

Publicat 27/11/2022 la 22:17 GMT+2

Belgia a pierdut cu Maroc la Cupa Mondială, scor 0-2, iar fanii de acasă au fost extrem de supărați și și-au vărsat nervii pe străzile din capitală. Un grup numeros de suporteri a intrat în conflict cu forțele de ordine și a ieșit un haos general.

Les débordements à Bruxelles en marge de Belgique - Maroc

Credit imagine: Getty Images

Belgia nu este deloc într-o formă bună la Cupa Mondială din Qatar. Echipa lui Roberto Martinez a câștigat cu noroc împotriva Canadei, scor 1-0, dar în etapa a 2-a a pierdut cu Marocul, scor 0-2, iar calificarea în fazele eliminatorii este în pericol.
Tensiunea este la cote înalte în cadrul echipei și ca și când asta nu ar fi fost de ajuns, fanii au creat un haos general pe străzile din Bruxelles, după eșecul de azi. Numeroși suporteri s-au adunat să vadă meciul împreună, dar rezultatul a fost frustrant și o serie de violențe au degenerat pe străzile din capitala țării.
"Câteva zeci de persoane au distrus mobilierul stradal şi au intrat în confruntări cu forţele de ordine. Chiar înaintea încheierii meciului, zeci de oameni, dintre care mulţi aveau glugi pe capete, au ajuns în centrul oraşului şi s-au confruntat cu poliţia, lucru care a compromis siguranţa publică. Forţele de ordine au raportat că manifestanţii, mulţi dintre ei înarmaţi cu bastoane, au răsturnat o maşină şi au incendiat-o, au folosit echipamente pirotehnice şi au distrus un semafor. Un jurnalist a fost rănit la faţă de de articificii", s-a arătat în comunicatul emis de Poliția din Bruzelles, conform .

Incidente grave în Belgia, după înfrângerea naționalei în fața Marocului, la Cupa Mondială

Conform sursei citate, în jur de 100 de polițiști au fost mobilizați pentru a restabili ordinea. Poliția le-a cerut locuitorilor și susținătorilor să evite anumite zone din centrul orașului. Stațiile de metrou au fost de asemenea închise și străzile blocate pentru a limita aglomerația.
Primarul orașului a reacționat și a condamnat ferm atitudinea fanilor, făcând apel al organele abilitate să opereze arestări în rândul celor care au contribuit la evenimentele nefericite.
"Condamn în termenii cei mai fermi incidentele din această după-amiază. Poliţia a intervenit deja ferm. Prin urmare, sfătuiesc suporterii să nu vină în centrul oraşului. Poliţia foloseşte toate mijloacele pentru a menţine ordinea. Am ordonat forţelor de ordine să efectueze arestări în rândul celor care au avut un comportament violent.", a scris pe Twitter Philippe Close, primarul orașului Bruxelles.
În ciuda înfrângerii de azi, Belgia este în continuare la mâna ei pentru a se califica în optimi. Croația a învins clar Canada, 4-1, iar partida dintre vicecampioana mondială și Belgia va fi una de care pe care. Croaților le este suficient și un egal pentru a merge mai departe, în timp ce belgienii sunt obligați să câștige. Cele două echipe nu pot merge braț la braț mai departe decât dacă remizează, iar Marocul pierde în fața Canadei la mai mult de două goluri diferență.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo