Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wenger mizează pe Franța pentru câștigarea Mondialului. Explicația fostului antrenor de la Arsenal

Andrei Nicolae

Publicat 22/11/2022 la 17:06 GMT+2

Mondialul din Qatar a început, iar din ce în ce mai multe persoane asociate cu fotbalul au început să facă predicții în legătură cu marea câștigătoare a turneului. Arsene Wenger, fostul antrenor al lui Arsenal, crede că Franța va reuși să își apere titlul mondial în ciuda problemelor de lot întâmpinate în ultima perioadă.

Arsene Wenger über Stürmerproblematik in Deutschland

Credit imagine: SID

Trupa lui Didier Deschamps este considerată una dintre favoritele la câștigarea turneului din Asia, având unul dintre cele mai puternice loturi din competiției. Nume precum Kylian Mbappe, Ousmane Dembele, Eduardo Camavinga sau Hugo Lloris apar pe lista "cocoșilor galici", care intră în turneu cu o șansă mare de a-și apăra titlul.
Vest-europenii au însă probleme de lot, iar câțiva jucători de bază din echipă nu vor fi prezenți în Qatar, iar acest aspect poate dăuna în vederea câștigării marelui turneu. Benzema, Kante, Pogba sau Nkunku vor lipsi din cauza unor accidentări.
Franța se află în Grupa D a Mondialului, una destul de accesibilă, alături de Australia, Tunisia și Danemarca. Les Bleus sunt considerați favoriți la câștigarea grupei fără probleme, însă dificultățile pot apărea pentru francezi în fazele superioare. După înfrângerea suferită de Argentina în fața Arabiei Saudite în primul meci, există o șansă mare ca Franța să dea peste "pume" încă din faza optimilor.
Citește și:

Wenger crede în naționala lui Deschamps

Fostul tehnician din Premier League care a antrenat și la Monaco crede că Franța poate să cucerească pentru a doua oară la rând titlul mondial și consideră absențele din lot un avantaj pentru Les Bleus.
"Favorita mea numărul unu este Franța. Nu pentru că sunt francez din naștere dar pentru că 'Equipe Tricolore' are cel mai bun atac. Dacă Didier Deschamps reușește să asigure stabilitatea necesară în defensivă, atunci campionii en-titre vor avea o șansă bună de a-și apăra titlul.
Când ești campion en-titre, cel mai mare pericol este să nu ai griji. Sincer să fiu, chiar consider vești bune faptul că echipa națională a Franței are treabă de făcut [gestionarea accidentărilor]. Drept urmare, a trebuit să reînnoiască niște lucruri și acum spun că asta poate avea un efect pozitiv asupra performanței din Doha, pentru că echipa lui Didier Deschamps va fi mult mai concentrată la final", a declarat Wenger, citat de Mirror.
Franța intră în scenă la Mondial în această seară împotriva Austrailiei pe Stadionul Al Janoub, la ora 21:00.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo