Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi, despre favoritele sale de la Mondialul din Qatar! "Messi va fi numărul 1 și fără trofeu"

Bianca Dumitru

Publicat 21/11/2022 la 14:37 GMT+2

Xavi a oferit, astăzi, un interviu amplu în care a vorbit, printre altele, despre echipele naționale prezente la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022. Antrenorul Barcelonei a vorbit și despre Lionel Messi, pe care l-a comparat cu Maradona și Pele.

Lionel Messi

Credit imagine: Getty Images

Turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022 a debutat duminică seară, când a avut loc partida dintre Qatar și Ecuador.
Astăzi, Xavi a oferit un interviu amplu în Spania, în care a vorbit despre echipele naționale prezente la competiția mondială. Antrenorul Barcelonei a dezvăluit care sunt, în opinia sa, cele mai puternice reprezentative care vor juca în Qatar.
În plus, tehnicianul spaniol l-a lăudat pe selecționerul ibericilor, Luis Enrique, și a dezvăluit care sunt echipele de la care se așteaptă la surprize.
"După personalitate, Luis Enrique este un lider firesc. Prevăd o mare Cupă Mondială pentru Spania. Sunt optimist. Mediul este solicitant, dar cred că poate merge departe.
Echipa va fi protagonistă, va avea mingea, va avea personalitate. Busquets, Jordi Alba, Koke... În această primă fază se vor duela direct cu Germania. Cunosc bine Japonia și nici cu Costa Rica nu le va fi ușor.
Brazilia și Argentina sunt cu un pas în față. Îl văd pe Leo Messi foarte motivat, poate pentru că va fi ultima lui Cupă Mondială. Apoi mai sunt Spania, Portugalia, Anglia, Germania, Belgia, Danemarca, echipe foarte puternice.
Japonia, Coreea de Sud, Iran și unele echipe africane pot surprinde. Ghana, Maroc... Fotbalul este foarte echilibrat", a declarat Xavi, citat de Marca.
Citește și:

"Messi va fi numărul 1 cu sau fără Cupa Mondială"

Xavi a fost întrebat și despre Lionel Messi. Antrenorul echipei blaugrana l-a comparat cu Maradona și Pele și a spus că starul celor de la PSG este cel mai bun fotbalist din lume indiferent dacă își va trece sau nu în palmares și un titlu mondial.
"Îl văd pe Leo foarte puternic și va face diferența. Scaloni lucrează foarte bine. Argentina și Brazilia vor ajunge în semifinale sau în finală. Le doresc tot ce este mai bun.
Pentru mine, Messi este cel mai bun din lume și din istorie. Poate fi comparat cu Maradona, Pele, Di Stefano... Și va fi numărul 1 cu sau fără trofeul Cupei Mondiale", a adăugat Xavi.
Lionel Messi va debuta în Qatar marți, de la ora 12:00, în compania Arabiei Saudite. Argentina face parte din grupa C, alături de Mexic și Polonia.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo