După victoria de miercuri seară, cu West Ham, scor 2-0, Guardiola a vorbit pentru prima oară despre decizia UEFA de vineri. Forul continental a decis să o excludă pe City din Liga Campionilor pentru sezoanele 2020-2021 și 2021-2022, ca urmare a neregulilor legate de fair-play-ul financiar.
Acest lucru reprezintă o lovitură financiară teribilă pentru campioana Angliei, care se va vedea mai mult ca sigur în situația de a le da drumul unor jucători importanți, care vor dori să evolueze în Champions League. Dar cea mai mare problemă era reprezentată de posibilitatea ca Guardiola să plece, așa cum a speculat presa britanică inițial.
Indiferent de verdictul TAS, Guardiola le-a dat asigurări oficialilor lui Manchester City că nu va părăsi corabia la greu. Deși stagiunea viitoare va consemna primul sezon al carierei de antrenor în care nu antrenează în Champions League, Pep a luat decizia de a continua pe Etihad până la finalul contractului. Chiar dacă din punct de vedere sportiv se justifica să plece, tehnicianul spaniol s-a gândit în primul rând la imaginea sa. Nu vrea să pară genul de om care părăsește un club într-un moment greu și va începe reconstrucția la City, din stagiunea viitoare. Juventus și PSG îl curtau intens, dar ibericul va rămâne pe Etihad până în vara lui 2021, când îi expiră înțelegerea, pentru ca abia atunci să dea curs unei alte oferte.
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
IERI LA 12:55
"Eu voi fi aici și sezonul viitor, indiferent de ce se va întâmpla. Asta dacă nu voi fi dat afară. Iubesc acest club, iubesc să fiu aici. Aceasta e echipa mea și voi rămâne în continuare, nu contează ce se va întâmpla", a spus Pep după meciul cu West Ham.

Guardiola are încredere în TAS

Ultima speranță a "cetățenilor" e legată de TAS, însă sunt deja multe voci care susțin că Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne nu va întoarce decizia UEFA. Totuși, Guardiola rămâne optimist și a explicat că, chiar dacă City va fi suspendată din Champions League, clubul va avea o serie de alte trofee pentru care să lupte.
"Clubul va face apel și sunt convins că adevărul va triumfa în cele din urmă. Când cineva crede cu tărie că are dreptate, trebuie să se lupte pentru acel crez. Noi suntem profesioniști, iar ceea ce se întâmplă în afara terenului nu putem influența. Dar avem încredere că totul se va soluționa pozitiv pentru noi. Noi, pe teren, ne vom vedea de treabă, vom încerca să evoluăm cât de bine se poate. Avem în continuare o mulțime de trofee pentru care putem lupta", a mai spus Pep.
Până ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv să judece cazul, City se pregătește de o perioadă de foc. În Liga Campionilor va întâlni cea mai titrată formație din istoria competiției, Real Madrid, dar până atunci "cetățenii" au derby pentru locul secund în Premier League. Sâmbătă, în direct la Eurosport 1, de la 19:30, Leicester și Manchester City se întâlnesc într-o confruntare de cinci stele.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Pep Guardiola, ferm după egalul lui Manchester City cu West Ham! "Pot să vă asigur de ceva"
15/05/2022 LA 18:46
Premier League
Guardiola continuă răfuiala cu criticii săi vehemenți: "Când am jucat împotriva lor, i-am distrus"
13/05/2022 LA 15:05