Zoran Mamic, tehnicianul lui Dinamo Zagreb, și fratele său, Zdravko (61 de ani), au fost condamnați la închisoare, pentru evaziune fiscală la campioana ultimelor 3 sezoane din Croația.
Potrivit publicațiilor din Croația, printre care și novilist.hr, decizia a fost anunțată de Curtea Supremă și este definitivă, iar Mamic își va începe pedeapsa peste 8 zile.
Fratele său, Zdravko - care îndeplinește rolul de președinte la Dinamo Zagreb -, a primit o pedeapsă mult mai grea: 6 ani și 6 luni de închisoare. De asemenea, și fostul director executiv al clubului din perioada 1996-2012, Damir Vrbanovic, a primit o condamnare de 3 ani.
Fotbal
Reacția favoritului la înlocuirea lui Rădoi pe banca Craiovei. "Sunt un oltean adevărat"
ACUM O ORĂ

Zoran Mamic, antrenorul lui Dinamo Zagreb, a fost condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare

Zoran Mamic este considerat unul dintre cei mai influenți oameni din fotbalul croat, iar decizia Curții Supreme va reprezenta o adevărată lovitură pentru Dinamo Zagreb, care domină fotbalul din Croația de ani de zile.
Antrenorul lui Dinamo a fost condamnat pentru evaziune fiscală. Mamic ar fi făcut un profit personal uriaș din vânzările clubului, printre care se numără și transferul lui Luka Modric la Tottenham, în 2008, în schimbul sumei de 21 milioane de euro.
Per total, cei 3 condamnați au prejudiciat statul croat cu aproximativ 2 milioane de euro și pe Dinamo Zagreb cu o sumă mult mai mare, de 15 milioane de euro.
Decizia autorităților a sosit cu numai 3 zile înaintea meciului dintre Dinamo Zagreb și Tottenham, din returul optimilor UEFA Europa League. În partida tur, de la Londra, formația lui Jose Mourinho s-a impus cu 2-0.

Zoran Mamic, de 3 ori campion al Croației cu Dinamo Zagreb, ca antrenor

Zoran Mamic a revenit pe banca tehnică a lui Dinamo Zagreb vara trecută. Antrenorul de 49 de ani a mai pregătit formația croată și în perioada 2013-2016. Mamic a evoluat și ca jucător la Dinamo (1989-1996 și 2005-2007), reușind să câștige 4 titluri naționale, iar în 2007, după ce și-a agățat ghetele în cui, a devenit director sportiv la clubul croat.
Per total, pe banca lui Dinamo Zagreb, Mamic a adus 5 trofee: 3 titluri de campioană (2014, 2015, 2016) și 2 Cupe ale Croației (2015, 2016)
În cariera de antrenor, Mamic a mai bifat experiențe în zona Golfului, la Al-Nassr, Al-Ain și Al-Hilal.
Serie B
Pușcaș a marcat primul gol pentru Genoa, în Serie B! Românul, decisiv în victoria echipei sale
ACUM 2 ORE
Fotbal
Leo Strizu, mulțumit de prestația elevilor săi la Botoșani. Noul principal a făcut din nou o gafă
ACUM 2 ORE