Paolo Rossi, fostul mare jucător al lui Juventus, a decedat la vârsta de 64 de ani. Tragica veste a fost anunțată azi-noapte de RAI Sport, canalul TV pentru care fostul campion mondial a lucrat ca pundit.
Rossi a avut o carieră impresionantă, petrecută în întregime în Italia. Fostul atacant și-a început cariera la Juventus în 1973, mai târziu a fost împrumutat la Como și apoi vândut definitiv la Vicenza.
În 1981 a revenit la Juve, unde a petrecut 4 sezoane. În 1986 a ajuns la Milan, pentru ca după un singur sezon să ajungă la Verona, ultima sa echipă. Per total, Rossi a marcat 134 de goluri în 338 de meciuri pentru echipele de club și este considerat unul dintre cei mai mari atacanți din istorie.
Romanian Liga I
CFR, prima din Liga 1 care debutează în sezonul 2022/23 al cupelor europene! Programul românilor
ACUM 36 MINUTE
Alături de Juventus, Rossi a cucerit 6 trofee, printre care se numără 2 titluri de campion al Italiei (1982, 1984) și o Cupă a Campionilor Europeni (1985).

Paolo Rossi, eroul Italiei de la Mondialul din 82', s-a stins din viață

Paolo Rossi a bifat performanțe uriașe și la naționala Italiei, pentru care a adunat 48 de selecții și a marcat 20 de goluri. Fostul atacant a fost eroul Italiei la Campionatul Mondial din 1982, reușind să înscrie 6 goluri.
Rossi a marcat un hattrick în poarta Braziliei, o "dublă" împotriva Poloniei și primul gol al finalei cu Germania de Vest.
"Ce vești teribile: Paolo Rossi ne-a părăsit. Nu-l vom uita niciodată pe Pablito, omul care ne-a făcut să ne îndrăgostim în acea vară din 1982 și care a fost un coleg prețios la RAI în ultimii ani. Odihnește-te în pace, dragă Paolo", au transmis cei de la RAI Sport.
Liga
Primul pas pe care Real Madrid o să-l facă după finala Champions League! Pentru cine începe asaltul
ACUM 2 ORE
Liga Campionilor UEFA
Liverpool - Real Madrid, LIVE TEXT de la 22:00 | E ziua finalei Champions League! Tot ce e de știut
ACUM 4 ORE