Duminică, de la ora 18:30, Manchester City primește vizita celor de la Manchester United, într-un meci contând pentru a 28-a etapă a Premier League.
Înaintea derby-ului, Oleksandr Zinchenko a vorbit despre situația din Ucraina și s-a arătat surprins de faptul că fotbaliștii ruși nu au reacționat și nu au transmis niciun mesaj prin care poporul rus să înțeleagă ceea ce se întâmplă cu adevărat în această perioadă, ținând cont de dezinformarea pe care o doresc oficialii din Rusia.
"M-a surprins că nimeni, nici măcar unul dintre ei, dintre toți, nu a zis nimic. Majoritatea joacă la națională și au mulți urmăritori pe Instagram, Facebook, oriunde o fi. Și ar putea, cel puțin, face ceva pentru a opri războiul. Oamenii i-ar putea asculta.
Premier League
Zinchenko, mesaj emoționant despre atacurile rușilor în Ucraina! "Salvați-i pe copii! Vă rog"
03/04/2022 LA 17:17
Știu că sunt speriați. Dar de ce le este frică? Nu le vor face nimic lor. Cel puțin ar putea să își exprime pozițiile, însă nu o fac, pur și simplu ignoră. Nu știu de ce", a declarat Zinchenko pentru BBC.
În plus, fotbalistul în vârstă de 25 de ani a spus că este extrem de afectat de ceea ce se întâmplă și că s-ar fi dus să lupte pentru țara lui dacă nu ar fi avut-o pe fiica sa.
"Voi fi sincer, dacă nu ar fi fiica mea, familia mea, aș fi la război! Sunt extrem de mândru să fiu ucrainean și voi rămâne pentru restul vieții mândru. Când observi oamenii, cum luptă pentru viețile lor... Cunosc mentalitatea oamenilor din țara mea, preferă să moară și vor muri, însă nu se vor preda.
Plâng. Nu număr zilele, însă a trecut deja mai mult de o săptămână și când conduc mașina către antrenamente, sau nu contează unde, plâng din nimic", a mărturisit fundașul.
Citește și:

MOMENTE SFÂȘIETOARE ÎN STARTUL MECIULUI EVERTON - MANCHESTER CITY

Oleksandr Zinchenko a fost weekend-ul trecut protagonistul unor momente emoționante în startul meciului dintre Everton și Manchester City, din a 27-a etapă a Premier League. Ambele echipe și-au manifestat sprijinul pentru Ucraina, bombardată în ultimele zile de Rusia.
Jucătorii echipei gazdă au ieșit pe teren cu drapelul ucrainean peste umeri, în timp ce oaspeții au avut tricouri cu însemnele Ucrainei și mesajul "No War". În prim-plan au fost Vitali Mykolenko și Oleksandr Zinchenko.
Fotbalistul lui Manchester City a fost imaginea unor momente absolut emoționante, fiind văzut cu lacrimi în ochi în startul partidei, când tot stadionul și-a manifestat sprijinul pentru ucraineni.

Moment sfâșietor cu Oleksandr Zinchenko, înainte de startul Everton – Manchester City

Premier League
Planul lui Newcastle, dezvăluit! Suma uriașă pe care o vor cheltui șeicii în perioada de mercato
02/12/2021 LA 11:08
Premier League
O nouă lovitură pentru defensiva lui Guardiola. Zinchenko s-a operat și va lipsi cel puțin o lună
25/10/2019 LA 13:12