Federația Română de Fotbal este în căutarea unui nou selecționer, după ce contractul cu Mirel Rădoi a ajuns la final. În plus, antrenorul a anunțat că nu vrea să mai continue pe banca României. Oficialii FRF speră totuși să-l convingă pe acesta să rămână.
Întrebat punctual la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport despre posibilitatea ca Dan Petrescu să devină selecționerul României, Mihai Stoichiță, șeful comisiei tehnice, a făcut referire la un moment din trecut:

Mihai Stoichiță: "Am fost refuzați de Dan Petrescu"

Cupa Mondială FIFA
CM 2022 | CONCLUZIILE, REZULTATELE ȘI CLASAMENTELE DUPĂ ETAPA A DOUA. CE ECHIPE S-AU CALIFICAT
ACUM 3 ORE
"Am discutat cu CFR, cu domnul Varga, cu domnul Copilu, acum câțiva ani... și cu Dan Petrescu. Am fost refuzați de Dan Petrescu, el era sub contract cu Clujul. Ordinea a fost patron, președinte, antrenor.
Conducerea clubului ne-a dat acceptul să vorbim cu el, dar după aceea domnul Varga și domnul Copilu ne-au spus clar: 'Avem nevoie de el, nu cred că se poate'. Nu ne-au cerut bani, în niciun caz".
De fiecare dată când echipa națională a rămas fără antrenor, numele lui Dan Petrescu a apărut pe lista potențialilor înlocuitori. Performanțele obținute la echipele de club, în special cele 4 titluri în Liga 1, îl recomandă pe "SuperDan" pentru postul de selecționer.
Vorbind deschis despre acest subiect, Cristian Balaj, cel care a devenit de curând președintele clubului din Gruia, a recunoscut că e normal ca Dan Petrescu să fie propus pe echipa națională și a lăsat să se înțeleagă că CFR nu se va opune vehement dacă tehnicianul va dori să preia prima reprezentativă.
"Am văzut doar discuții în spațiul media. Ce pot să spun e că ne bucurăm că am reușit să-l aducem pe Dan Petrescu la CFR înaintea celor de la Federație. Să fie dorit Dan Petrescu mi se pare un lucru normal. Dar dacă am ales să accept această poziție este și datorită lui Dan Petrescu, care mi-a promis că vom fi împreună timp de trei ani.
E greu să te opui în momentul în care cineva poate să reprezinte țara din care ești. Dar e un subiect delicat în acest moment. Ofertele trebuie să apară în mod oficial din partea Federației, dacă într-adevăr se dorește acest lucru. Un lucru este cert, Dan Petrescu este un antrenor care merită să fie la orice națională din fotbalul mondial", a spus Cristi Balaj, în cadrul unei conferințe de presă.

Mirel Rădoi, cerut în continuare la lot și de jucători

Mirel Rădoi a anunțat, la finalul partidei cu Liechtenstein, că pleacă de la cârma echipei naționale a României, spunând că, din punctul lui de vedere, ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială din 2022 este un eșec profesional. Chiar dacă selecționerul s-a arătat decis să pună punct mandatului, oficialii Federației Române de Fotbal încă speră să-l facă să se răzgândească.
https://i.eurosport.com/2021/11/16/3255044.jpg
Oficialii nu sunt singurii care vor să-l întoarcă din drum pe Mirel Rădoi. Jucătorii naționalei sunt la fel de dispuși să-l facă pe selecționer să revină pe banca tehnică. Fotbaliștii echipei naționale de fotbal au cerut conducerii federaţiei să îl convingă pe Mirel Rădoi să continue la conducerea primei reprezentative, a declaratMihai Stoichiţă.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Serie A
Șoc în Italia! Conducerea lui Juventus a demisionat! Andrea Agnelli și Pavel Nedved, OUT de la club
ACUM 3 ORE
Cupa Mondială FIFA
Un fan a intrat pe teren la Portugalia - Uruguay! A transmis 3 mesaje politice în același timp
ACUM 4 ORE