Ajuns la 39 de ani, leganda fotbalului mondial - cel mai titrat jucător din istorie, cu 41 de trofee - continuă în sportul pe care îl iubește atât de mult. Chiar dacă va schimba curând prefixul, Dani Alves a acceptat provocarea numită Mexic. El a semnat cu Pumas pentru un sezon și va câștiga aproximativ 1 milion de dolari în următoarea stagiune.
Revenit în sezonul precedent pe Camp Nou, Dani Alves a fost folosit foarte puțin, fiind lăsat de Xavi și în afara listei UEFA pentru fazele eliminatorii ale Europa League. Acum, brazilianul e gata de o nouă aventură, la un alt club încărcat de istorie: Unam a câștigat 7 titluri în Mexic și e una dintre cele mai populare echipe, la concurență cu Guadalajara și Cruz Azul.
Liga
Barcelona a dat lovitura! A obținut banii necesari pentru înregistrarea transferurilor verii
ACUM 19 ORE
Dani Alves a ajuns la FC Barcelona în 2008, transferat de la Sevilla pentru 35 de milioane de euro. Au urmat 8 ani de vis în tricoul echipei de pe Camp Nou, în care a fost decisiv pentru obținerea a 23 de trofee. Dani Alves a cucerit șase titluri de campion, trei Champions League, trei Mondiale ale Cluburilor, trei Supercupe ale Europei, patru Cupe ale Spaniei și patru Supercupe cu formația catalană.
Pe lângă Barcelona, Dani Alves a mai jucat în carieră la Bahia, Sevilla, Juventus, PSG și Sao Paolo. Brazilianul a strâns puțin peste 470 de meciuri și a înscris, ca fundaș lateral, 58 de goluri (a "livrat" și 54 de pase decisive pentru coechipieri).

Dani Alves: "Barcelonei nu îi pasă de oamenii care au făcut istorie pentru club"

Dani Alves a fost, este și va fi un simbol al spectacolului, determinării și succesului pentru fanii Barcelonei. Brazilianul și-a dorit enorm să revină pe Camp Nou și a făcut-o în sezonul precedent. Din cauza vârstei, Dani Alves a fost folosit în doar 14 meciuri de către Xavi, iar prelungirea contractului nu a fost posibilă. Brazilianul a vorbit despre plecarea sa fără glorie de la clubul de care se leagă cele mai mari succese din carieră, dar și despre problemele manageriale de la clubul blaugrana.
"Nu sunt trist. Am plecat fericit, pentru că m-am voiam să mă întorc la Barcelona. Am visat cinci ani să revin. Singurul lucru care nu mi-a plăcut a fost cum a fost gestionată plecarea mea. De când am ajuns, am spus foarte clar că nu mai sunt un tip de 20 de ani și că îmi doresc ca lucrurile să se facă direct, dar acest club a avut multe probleme în ultimii ani. Barcelonei nu-i pasă de oamenii care au făcut istorie pentru club. Ca fan, îmi doresc ca acest lucru să se schimbe pe viitor", a spus Dani Alves după ce a părăsit Catalunya.
Liga
Cum arată topul favoritelor la câștigarea titlului în La Liga, înainte de startul sezonului 2022/23
ACUM 20 ORE
Liga
Remarca incomodă făcută de Xavi la adresa lui Lewandowski! Ce a spus antrenorul Barcelonei în 2021
ACUM 20 ORE