Ajuns la 39 de ani, leganda fotbalului mondial - cel mai titrat jucător din istorie, cu 41 de trofee – Dani Alves a acceptat provocarea numită Mexic. El a semnat cu Pumas pentru un sezon și va câștiga aproximativ 1 milion de dolari în următoarea stagiune. Revenit în sezonul precedent pe Camp Nou, Dani Alves a fost folosit foarte puțin, fiind lăsat de Xavi și în afara listei UEFA pentru fazele eliminatorii ale Europa League.
Acum, brazilianul e gata de o nouă aventură, la un alt club încărcat de istorie: Unam a câștigat 7 titluri în Mexic și e una dintre cele mai populare echipe, la concurență cu Guadalajara și Cruz Azul. Alves a vorbit despre despărțirea de Barcelona în Mexic, la noua lui echipă, club care va juca următoarea ediție a Trofeului Joan Gamper pe Camp Nou, într-un moment care ar putea însemna Alves își va putea lua rămas bun de la fanii catalanilor.
CITEȘTE ȘI:
Liga
Barcelona, pregătită pentru noul sezon! Anunțul lui Xavi înainte de meciul pentru Trofeul Gamper
06/08/2022 LA 15:21

Dani Alves, discurs sincer despre despărțirea de Barcelona

În primul interviu pe care l-a acordat pentru "TUDN News", o emisiune mexicană, veteranul brazilian a vorbit despre multe subiecte interesante. Unul dintre prezentatorii care i-au pus întrebări jucătorului a fost o altă veche cunoștință a clubului Barça, Marc Corsas, iar emisiunea a fost înregistrată în aceeași zi în care acesta a semnat contractul cu echipa din Liga MX, unde va sta până în vara anului 2023, când va împlini deja 40 de ani.
"În cele din urmă, viața îi tratează bine pe cei care o tratează bine, îmi dă dreptul să vin să joc cu Pumas și să joc pe Camp Nou pentru a-mi lua rămas bun așa cum se cuvine. M-au scos pe ușa din spate penultima oară, de data aceasta nu a fost la fel pentru că mi s-a terminat contractul, ce s-a întâmplat? Nimic, la revedere. Nu mă așteptam la mult mai mult, până la urmă am semnat pentru șase luni și le-am îndeplinit", a comentat Alves cu privire la posibilitatea de a juca din nou pe terenul lui Barca.
"Cred că în Mexic trebuie să încerci să crezi puțin mai mult în fotbalul lor. Cei care, din ignoranță, discreditează Liga MX, o fac greșit. Acolo sunt portari foarte buni, ne-am confruntat cu ei la Jocurile Olimpice, tratează bine mingea. Când am fost la Cupa Mondială a cluburilor cu Barça, mexicanii au fost singurii care au vrut să ne înfrunte. Ceea ce m-a atras la Pumas este faptul că este mult mai mult decât fotbal. Clubul aparține celei mai bune universități din Mexic. Înțeleg că oamenii vorbesc mereu despre vârsta mea, dar nu mă cunosc, dorința și sufletul meu sunt tinere, iar disciplina mea este mare", a mai spus Alves.
Liga
Dani Alves atac dur la adresa Barcelonei: "Nu le pasă de oamenii care au făcut istorie pentru club"
12/07/2022 LA 05:25
Fotbal
Dani Alves și-a găsit echipă! Unde ar urma să joace fostul fotbalist de la Barcelona
09/07/2022 LA 17:32